Julija je nestala pre 20 godina tokom putovanja vozom: Mislili su da je ubijena, a onda se dogodilo čudo (VIDEO)

20.07.2021

18:00

0

Autor: M.Vu

Prema pisanju lokalnih medija njen otac se napio i zaspao, a kada se probudio njegove ćerke nije bilo

Julija sa roditeljima/Foto: Printskrin/Jutjub

Beloruskinja Julija Moisejenko uspela je da se vrati svojim roditeljima, dve decenije nakon što je kao četvorogodišnja devojčica nestala tokom putovanja vozom.

Putujući iz Minska u istočnu Belorusiju 1999. godine s ocem Viktorom, Julija je nestala. Prema pisanju lokalnih medija njen otac se napio i zaspao, a kada se probudio njegove ćerke nije bilo.

Ona je spletom okolnosti završila u vozu prema zapadnom ruskom gradu Rijazanju sećajući se samo imena svojih roditelja, navelo je u saopštenju belorusko ministarstvo unutrašnjih oslova.

Njeni biološki roditelji Viktor i Ljudmila Mojsenko i beloruska policija uporno su je tražili, ali na kraju su roditelji osumnjičeni da su je ubili. Tek 2017. policija je ponovo otvorila slučaj, podvrgla ih detektoru laži, koji su oboje prošli.

Misterija je kako je Julija dospela u Rjazanj, mada se veruje da je u to umešan par, koji ju je verovatno oteo.

– Problem je što me beloruska policija tražila samo u Belorusiji, dok u Rusiji nije bilo informacija o nestaloj devojčici – rekla je 24-godišnja Moisejenko, a objavila ruska državna novinska agencija RIA Novosti.

Pročitajte još:

Moisekenko je odrasla u ruskoj hraniteljskoj porodici. Prošli mesec je njen prijatelj na internetu pronašao objavu o nestaloj osobi i obratio se beloruskim vlastima kako bi saznao je li reč o Juliji. Moisejenko se zatim sastala sa svojim roditeljima, a DNK test je potvrdio da su u srodstvu. Otac je rekao da je on kriv zbog svega i zamolio je ćerku za oproštaj.

– Živeli smo u nadi 20 godina. Živeli smo u nadi da ćemo je pronaći – rekla je njena majka Ljudmila.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – 24sedam.rs

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti