Životna ispovest Mileta Kitića: Živeo na selu, spavao na buđavom dušeku, a danas ima vilu od pola miliona! (FOTO/VIDEO)

03.01.2022

12:45

0

U susret praznicima, pevač koji danas živi na visokoj nozi, otvorio je dušu za 24sedam i prisetio se detinjstva i teškog životnog perioda

Životna ispovest Mileta Kitića: Živeo na selu, spavao na buđavom dušeku, a danas ima vilu od pola miliona! (FOTO/VIDEO)
mile kitić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Više od tri decenije je na javnoj sceni, ima veoma uspešnu karijeru i veliki broj hitova, ali Mileta Kitića ne možemo često videti u medijima. U susret praznicima, pevač koji danas živi na visokoj nozi, otvorio je dušu za 24sedam i prisetio se detinjstva i teškog životnog perioda. Dok u njegovoj višespratnoj kući danas preovladavaju skupoceni komadi nameštaja, Kitić je nekad spavao u podrumu na buđavom dušeku. O životu na selu, novogodišnjim praznicima i tome šta ga čini tužnim, ispričao je potanko u ispovesti za naš portal.

- Sve Nove godine radim, otkako pevam, tako da mi je najtužnija bila prošla, jer nisam radio. Ne zbog toga što nisam zaradio, već je cela ta godina bila užasna - kaže nam Mile, otkrivajući da je u mnogim stvarima oskudevao u detinjstvu.

ATAImages/ G.G.
 

- Rođen sam na selu. U porodici je bilo nas petoro dece. Živeli smo od zemljoradnje. Nismo bili baš siromašni, bilo je hrane, pića, stoke... Ali, nismo mogli da priuštimo sebi sve što smo želeli, na primer, dobar bicikl, i tako neke stvari. Spavali smo u kući gde se samo ložila jedna peć, ostale sobe su bile hladne, bez grejanja. Bilo je toga i da sam spavao na mestima gde je vlaga, na buđavom dušeku. Nije bilo ni dobre garderobe, ni cipela, ali smo bili zdravi. Zato sam sad zdrav. Bar sam tako čuo da ljudi koji se malo namuče kroz detinjstvo i život, čak duže žive - priseća se Kitić sa osmehom na licu i dodaje o čemu je kao dečak maštao.

- Kao dete nisam razmišljao o toj nemaštini. Kao jako mlad sam počeo da se interesujem za muziku. Maštao sam o tome da nekad zapevam, da čujem neki aplauz i ne da se ostvarilo, nego deset puta više. Kao dečak nisam previše priželjkivao neke određene stvari, ali već kao srednjoškolac sam želeo da imam dobar auto, pa devojke pa sve to (smeh).

Tokom trećeg razreda srednje škole folker je uplovio u pevačke vode, a prvi novac zaradio je upravo na novogodišnjem nastupu. Pevač kaže da nije znao šta će sa tolikim parama od prvog honorara, te da je sve podelio sa društvom.

ATAImages/ G.G.
 

- Bio sam srednjoškolac kada sam prvi put pevao za Novu godinu u Vogošći. Vlasnik restorana mi je tada isplatio veliki honorar, toliko je bilo para da nisam znao šta ću s njima (smeh)! Možda je to bilo kao sada 20-30.000, ali je to za mene bilo previše! Podelio sam to sa drugarima, bio sam široke ruke što sam i dan danas. Čak i sada, kada dobro "prođem" za vikend, moram jedan deo novca nekome da dam - bendu, vozaču, nebitno. Kažu, da bi uzeo nešto, moraš da otvoriš ruku. 

Brojni su hitovi koje Mile ima u svojoj zavidnoj i dugogodišnjoj karijeri, kako tokom saradnje sa "Južnim vetrom", tako i kao solo izvođač. Na pitanje da li je kao klinac maštao o ovolikom uspehu i popularnosti, Mile odgovara:

- Ne, o ovakvom uspehu ni slučajno. Osnovnu školu sam završio u selu kod Dervente, a kao jako mlad sam otišao u Sarajevo. Tamo sam završio saobraćajno-tehničku školu i maštao sam da budem profesor fizičkog vaspitanja, jer se sportom bavim ceo život. Zato sam posle srednje škole išao na prijemni na DIF, ali ništa od toga nije bilo jer sam tada počeo da pevam i sviram - objašnjava nam Kitić i dodaje da se ne kaje zbog nezavršenog fakulteta.

- Ma, ne kajem se, znate kako je u prosveti. A što se tiče diplome, ne patim od toga uopšte. Mada, nije ni ovo baš sjajan posao, to izgleda samo kao idilično ali nije.

ATAImages/ A.A.
 

Iako je na pragu osme decenije, Mileta Kitića glas i dalje odlično služi, a ni energije mu ne manjka, zbog čega će, kako kaže, pevati sve dok bude dobro zdravstveno. Upravo zato pevač ne planira da, poput većine svojih kolega, otpočne neki privatan biznis u bliskoj budućnosti.

- Tek kada budem video da zdravstveno nisam dobro, tada ću prestati da pevam. Ne planiram da otpočinjem bilo kakav biznis u budućnosti. I kada nešto zaradim, kupim neki stan, ili automobil. Sada kada bih imao milione kupio bih sebi zgradu ili kuću. Nema potrebe za tim jer sam se obezbedio, imam malo i nemačke penzije, malo naše. A imam i par nekih nekretnina kojim mogu još malo ćerku Elenu da "poguram" i dam joj vetar u leđa. Ćerki ću pomagati dokle god budem u mogućnosti. Mada njoj već ne treba moja pomoć, ona ima čak i previše poziva za nastupe, ali ne želi još toliko da radi. 

Kako se Elena bavi novim muzičkim pravcem koji se može nazvati "hip-hop", a Mile folkom, pevača smo upitali i da li veruje u vrstu muzike kojoj se posvetila, kao i da li ju je savetovao da odabere neki komercijalniji žanr.

Antonio Ahel/ATA Images
 

- To je njen izbor. Ne razumem se u tu vrstu muzike, ali znam da je aktuelna sada. Mada, taj će trend sigurno prestati kao što sve prestane. Nestalo je "Bijelo dugme", "Južni vetar", sve bude jedan period aktuelno ali je važno da to ostane. To je najbitnije, ali da li će to ostati, to je pitanje.

Ove godine su, nažalost, mahom tužni događaji okupljali pevače sa estrade. Kako Kitića nismo videli na takvim skupovima, upitali smo ga i zašto je to tako, a pevač pred kamerama 24sedam nije krio da mu smrti kolega teško padaju. 

- Iskreno, nisam prisustvovao jer mi to teško pada. Toliko sam radio sa Marinom Tucaković, a nisam bio na sahrani. Nisam ni Marinku Rokviću koga sam znao 40 godina. Ne volim da idem... Bio sam na sahrani Sinana Sakića, to mi je bila jedna moralna obaveza, ipak smo tolike godine proveli kao familija. Tako da se trudim da to izbegavam - zaključuje Mile Kitić za 24sedam.

Ceo razgovor pogledajte u videu koji sledi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike