"Svima su krvave ruke!" Jelena Karleuša se oglasila povodom smrti srpske influenserke i otkrila: I ja sam pomišljala na najgore

09.12.2021

14:43

3

Pevačica je osudila sve koji vrše sajber napade

"Svima su krvave ruke!" Jelena Karleuša se oglasila povodom smrti srpske influenserke i otkrila: I ja sam pomišljala na najgore
Jelena Karleuša - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Kristina Kika Đukić, mlada influenserka, pronađena je mrtva u svom stanu prethodne noći, a postoji sumnja da je izvršila samoubistvo. 

Kako se navodi, ona je prežvljavala sajber nasilje, a ovim povodom oglasila se i pevačica Jelena Karleuša.

Printscreen Instagram/kikax3
 

- Povodom strašne vesti da se poznata domaća jutjuberka ubila zbog sajber zlostavljanja, te da je imala samo 21. godinu, imam da izjavim sledeće: Prvo, porodici izjavljujem najiskrenije saučešće. Ne smem ni da zamislim bol porodice, majke, u ovom momentu... A drugo, kao osoba koja je godinama na udaru i medija i psihopata sa društvenih mreža, imam svo pravo da kažem SVIMA SU KRVAVE RUKE! Svi smo kao društvo krivi! To što sam ja jaka i što sam kao životinja naučila od malena da me vređaju i napadaju, ne znači da je svako jak i ne znači da je to nešto na šta se treba navići kao da je normalno! Nije normalno da te vređaju hiljade i hiljade maloumnika bez imena i slike, kojima nikada nisi zlo učinio niti na senku stao! Nije normalno da da svi sadistički uživaju čitajući i gledajući mrcvarenje žrtve! Bolesno je! - napisala je Jelena, pa nastavila:

- Kao društvo smo postali izvitoperena gomila psihopata koje zabavlja tuđa patnja! 2019. godine, kada sam trpela strašan medijski linč i kada su goli delovi mog tela bili na svim naslovnim stranama mesecima, pomišljala sam aktivno na najgore. Od stresa mi je opala kosa. Ali sam bila jaka zbog moje dece i majke i danas sam živa! Da sam imala 20 godina kao ova devojka, rezultat bi verovatno bio drugačiji! ZAR TREBA DA SE PLASIMO ZA ŽIVOTE NAŠE DECE??? Sada treba svi da reagujemo i tražimo ZAKON KOJI ĆE ONE KOJI MALTRETIRAJU DRUGE PUTEM DRUŠTVENIH MREŽA, osuditi na zatvorske kazne. JAVNO! Psihopatama mora da se stane na put! Ako vam kažem da dnevno blokiram po 1000 profila koji mojoj deci i meni žele smrt, zlo, bolest, a da to čine samo zato što sam javna ličnost, to ne treba da bude NORMALNO. Jer meni mogu da popu*e ku*ac, ja sam jaka, ali devojčice i dečaci NISU JAKI. Mladi su postali surovi, deca pogotovo. Ali jaki i surovi samo pod okriljem lažnih profila na društvenim mrežama! Zato, ako je zlostavljač maloletno lice, roditelji koji su dete tako vaspitali moraju da snose posledice i to ozbiljne! Pa da vidimo! Kada se prvi put bude neko JAVNO pronašao, ZAKONSKI KAZNIO i naučio pameti, njemu slični će dva puta razmisliti da li se isplati biti sajber psihopata. PSIHOPATAMA JE MESTO U ZATVORU ILI USTANOVI ZA LEČENJE MENTALNIH BOLESTI. Ne treba im dozvoliti da svojim delovanjem UBIJAJU SLABE! TRAŽIM JASAN ZAKON! - završila je pevačica.

Printscreen Instagram/karleusastar
 

Buling odnosno sajber nasilje može se odvijati na društvenim mrežama, aplikacijama za razmenu poruka, gejming platformama i mobilnim telefonima. To je ponašanje koje se ponavlja i koje ima za cilj da uplaši, naljuti ili osramoti osobe koje su napadnute.

Ako si zabrinut/a za svoju sigurnost ili nešto što ti se desilo na mreži, hitno razgovaraj sa odraslom osobom kojoj veruješ,ili pozovi besplatan broj 19833 i anonimno porazgovaraj sa stručnim licem.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike