Da li javna ličnost znači javni WC?! Poznati zgroženi linčom koji je doživljavala Kika Đukić (FOTO)

09.12.2021

14:33

0

Autor: Marija Mitić

Influenserka se najverovatnije ubila jer je poslednjih godina preživaljavala sajber nasilje

Da li javna ličnost znači javni WC?! Poznati zgroženi linčom koji je doživljavala Kika Đukić (FOTO)
kika (8) - Copyright Instagram_kikax3

Nakon što je javnost saznala da je Kristina Kika Đukić najverovatnije digla ruku na sebe zbog takozvanog "bulinga", odnosno jer je bila žrtva nasilja na internetu, oglasili su se Milan Stanković i Mimi Mercedez.

Oni su jasno apleovali da se smanji sajber nasilje kako ne bi dolazilo do ovakvih ishoda.

- Evo kuda vodi linč, mržnja medija i tviter lukada i ubica. Psihičko i sajber nasilje je opasnije od fizičkog! Sledeći put pre nego što isplaite metak zla i mržnje, misleći da je to fora i kul, zapitajte se da li javna ličnost znači javni WC ili je u pitanju život - napisao je ogorčeni Milan Stanković dok je Mimi Mercedez najavila da će ovome tek ozbiljno govoriti. 

Printscreen Instagram/milanstanković
 

 - Reči ne mogu da predstave adekvatna osećanja u ovakvim trenucima, ali ovo je tema o kojoj ćemo morati da razgovaramo i to mnogo, ali kad prođu ova udarna osećanja - napisala je reperka.

Printscreen Instagram/mimimercedez
 

Buling odnosno sajber nasilje može se odvijati na društvenim mrežama, aplikacijama za razmenu poruka, gejming platformama i mobilnim telefonima. To je ponašanje koje se ponavlja i koje ima za cilj da uplaši, naljuti ili osramoti osobe koje su napadnute.

Ako si zabrinut/a za svoju sigurnost ili nešto što ti se desilo na mreži, hitno razgovaraj sa odraslom osobom kojoj veruješ,ili pozovi besplatan broj 19833 i anonimno porazgovaraj sa stručnim licem.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike