Ovako se borila tokom bolesti pokojna Vesna iz „Nikad nije kasno": "Biće kako je Sveti Petar zapisao"

13.12.2023

11:30

0

I kada je ispala iz takmičenja, ostala je velika podrška preostalim kandidatima

Ovako se borila tokom bolesti pokojna Vesna iz „Nikad nije kasno": "Biće kako je Sveti Petar zapisao"
Vesna Kuprešak Instagram screenshot Vesna Kuprešak - Copyright Instagram screenshot Vesna Kuprešak

Vesna Kuprešak preminula je u 55. godini posle skoro trogodišnje borbe sa kancerom jajnika i materice, a optimizam je nije napuštao.

Ona je u čuvenom šouu „Nikad nije kasno" pobrala brojne simpatije, a kada je ispala, nastavila je da bodri svoje kolege sa scene, ali privatno - vodila je veliku bitku, onu životnu. 

Agresivnim terapijama se bila podvrgla pošto je saznala da ima rak jajnika i materice, a da stvar bude još gora, ubrzo nakon operacije bila je zaražena i koronavirusom.

- U maju su mi dijagnostikovali rak jajnika i materice, a već u junu operisana sam na Kliničkom centru u Beogradu. U bolnici sam „fasovala" i virus, pa su me prebacili na Karaburmu, inače kovid bolnicu. Šta da vam kažem, tek sam se operisala, onako „rovita", sa tek skinutm koncima krećem u novu borbu. Osamnaest dana sam sam se borila da preživim, krvna slika mi je bila jako loša, gvožđe opalo, a nakon cele torture i borbe smršala sam čak 32 kilograma - govorila je pokojna učesnica takmičenja veterana, pisao je „Grand onlajn". I njenim najbližima bilo je teško da je prepoznaju koliko se bila promenila oslabivši zbog bolesti. 

Sama sam obrijala glavu!

- Bila sam potpuno druga osoba, ne duhom, samo fizički, a onda je usledila prava borba, kako duhovna tako i za zdravlje. Oporavak od mesec dana, zatim hemioterpije, šest agresivnih i 17 bioloških zbog kojih je kosa počela da mi opada. Kako nisam želela da gledam da ostajem bez kose, sama sam obrijala glavu -  izjavila je Vesna, pa zatim otkrila tada i kako ju je samo jedna preskočena kontrola koštala mira. 

Printscreen/YouTube
Vesna Kuprešak

 

- Rak je mnogo podmukla bolest, a preventiva, tačnije redovna kontrola je ipak najeftinija opcija, to sam se uverila na sopstvenoj koži. Do 2018. godine sam redovno išla na preglede, ali sam narednu preskočila sa izgovorom: „Sutra ću". To sutra je potrajalo. Došla je 2019. i početak pandemije, stomak je počeo da mi otiče, pa sam potražila mišljenje interniste, a potom i ginekologa. Kad sam čula tačnu dijagnozu, bila sam očajna, u mene je ušao strah i tonula sam u laganu depresiju - prisećala se.

Gotovo u poslednjem trenutku rešila je da „preuzme kormilo". 

- Kilažu sam lagano vratila, a vedar duh sam uspela da održim, to me hvala Bogu nije napustilo. Sve ide iz glave, pa tako i dobro raspoloženje i misli. Ja se za sad osećam odlično, svake tri nedelje idem na Institut za onkologiju, ostala mi je još jedna terpaija i nadam se da ću da završavam sa tim. Skener mi je čist, ali moram redovno da idem na kontrole, jer je rak hronična neizlečiva bolest i nikad ne znaš kad će da se vrati. Kažu da je borba sa rakom večita borba, ali biće kako je Sveti Petar zapisao. Nakon što ti uspostave dijagnozu možeš da živiš još mesec, dva, tri, par godina, a možeš i 20, 30, to niko ne zna.

Finansije

Inače, živela je isključivo od pevanja, a zbog pandemije svirki je bilo sve manje - tako joj je i „džep postajao tanji". Ipak, imala je pomoć.

 

 

- Ja sam uvek bila široke ruke, davala sam ljudima kad god sam imala, a ranije se imalo. Davala sam bez obaveze da mi ikada vrate, jer sam to činila od srca. Međutim, kada mi se milion stvari desilo na privatnom planu, počev od majčine smrti i starog oca koji me je dočekao nakon izlaska iz bolnice, većina ljudi kojima sam ranije pomagala, sada je to činila meni. Drugarice, kume, strina došle su odmah, kuvale mi dok se nisam oporavila, familija mi je slala novac kom se nisam nadala i to je pravi primer da se dobro uvek dobrim vraća. Bila sam srećna kad nekog usrećim, a sada sam isto doživela. Uverila sam se da su mi mnogi podrška i da su mi se našli kad mi je bilo najpotrebnije počev od drugarica, kolega i koleginica, poznanika, rodbine. Iskreno nisam očekivala ali sam zato bila presrećna njihovom pažnjom - s ponosom je pričala Vesna, što joj je vraćalo veru u ljude.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike