Kao preslikane! Tina Tarner tuži pevačicu jer previše liči na nju (FOTO)

18.11.2021

22:38

0

Autor: Marija Mitić

Presuda bi mogla promeniti čitavu scenu koja se bavi obradama poznatih muzičara

Kao preslikane! Tina Tarner tuži pevačicu jer previše liči na nju (FOTO)
Tina Tarner - Copyright Profimedia

Legendarna 81-godišnja pevačica Tina Tarner odlučila je da tuži nemačku pevačicu Doroteu Flečer (30) koja nastupa sa njenim obradama, jer previše liči na nju.

Naime, ova pevačica predstavlja se i nastupa šouom koji je nazvala "Simply The Best" po popularnoj pesmi muzičke dive, međutim to nije ono što je najviše zasmetalo Tini. Ono što su ona i advokati naglasili u tužbi jeste to što nemačka pevačica na promo plakatama previše liči na Tarnerovu, te bi ljudi mogli da pomisle da je stvarno reč o muzičkoj divi.

 - Nerealno, kao da su dvojnice - Ova devojka se stvarno potrudila da liči na divu, - Nema ništa autentično kod nje, jedna je Tina - samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

 

 

Inače, ovo nije prvi put da Tarnerova tuži dotičnu pevačicu, već je to prvi put uradila prošle godine, nakon čega su promotivni materijali izmenjeni. Tina je ovu tužbu tada dobila na nemačkom sudu koji je zaključio da se pevačici ne može oduzeti pravo na njen umetnički izraz, pogotovo jer je naglašeno da svira njene obrade.

- Tina Tarner bi htela da odlučuje o tome može li se njen lik i delo koristiti u promotivne svrhe - rekao je na sudu prošle nedelje njen advokat, koji je tužbu prosledio na viši sud.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vasti Jackson (@vasteyejxn)

 

- Samo glupa osoba može zaključiti da se radi o pravoj Tini Tarner - rekli su advokati koji brane Doroteu Flečer.

Ova presuda bi mogla promeniti celokupnu muzičku scenu koja se bavi obradama poznatih muzičara, budući da je Tina zapravo tužila firmu "Cofo Entertainment", koja stoji iza 50 godina mlađe pevačice, a zastupa i bendove koji se bave obradama Elvisa Prislija, Bitlsa i Frenka Sinatre. 

Presuda se očekuje se u februaru sledeće godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike