Marinko Rokvić je slučajno saznao da ima kancer: Ovako su tekli njegovi poslednji dani

08.11.2021

11:59

0

Autor: Marija Mitić

Pevaču su lekari prilikom operacije ciste u stomaku dijagnostifikovali maligno oboljenje

Marinko Rokvić je slučajno saznao da ima kancer: Ovako su tekli njegovi poslednji dani
Marinko Rokvić - Copyright ATAImages/ A.A.

Marinko Rokvić preminuo je pre dva dana, 6. novembra u 68. godini. Ono što se saznalo nakon njegove smrti jeste da je bolovao od kancera pankreasa poslednjih godinu dana.

Kako sada navodi izvor Kurira blizak porodici Rokvić, pevač je otkrio da ima kancer sasvim slučajno, odnosno kada je otišao na operaciju ciste u stomaku, u novembru prošle godine. Tada su lekari dijagnostifikovali maligno oboljenje, a Rokvić je kasnije dobio i izvesnu bakteriju koja mu je dodatno pogoršala stanje.

iako su se metastaze potom pojavile na drugim organima i prognoze za izlečenje bile loše, Marinko je od prvog trenutka bio spreman za borbu i nije klonuo duhom. On je primao hemioterapije, za to vreme nije ga uopšte bilo u javnosti, a samo dva puta kratko se oglasio u medijima.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Ja sam preležao koronu, dobro sam prošao, nisam imao teške simptome. Medutim, posle korone mi se pojavila neka bakterija, koja mi je napala organizam. Nikako da prođe, mesecima se borim s njom. Nadam se da sad ide malo nabolje. Supruga je tu uz mene, sinovi takođe - naveo je pevač u poslednjem razgovoru sa novinarima.

Supruga Slavica, koja je inače po struci mediinski radnik, bila je uz pevača do poslednjeg dana i pružila mu maksimalnu negu. Marinko je poslednjih dana bio svestan da mu se bliži kraj, pa je tako zamolio porodicu i lekare da bude kod kuće, gde je naposletku, u subotu i preminuo.

Porodica pevača danas je saopštila da će sahrana Marinka Rokvića biti u četvrtak, 11. novembra, sa početkom opela u 14:30 časova, u crkvi Svetog Apostola Tome na Novom bežanijskom groblju.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

Članovi porodice su, svesni činjenice koliko je Marinko bio voljen i poštovan, doneli važnu odluku i zamolili sve da ih ispoštuju.

- Zbog velikog poštovanja ljudi prema Marinku sahrana neće biti samo u krugu porodice, već ćemo ga ispratiti zajedno uz molbu da se poštuju sve epidemiološke mere - saopštila je porodica Rokvić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike