Zube sam izgubio od stresa! Ispovest tvorca serije „Squid game": Uspeo jesam, ali se nisam i obogatio!

27.10.2021

12:22

0

Sada ima dovoljno da makar stavi hranu na sto, objašnjava on. Svojevremeno, morao je da prestane sa pisanjem scenarija jer je prodao kompjuter za 675 dolara u gotovini

Zube sam izgubio od stresa! Ispovest tvorca serije „Squid game": Uspeo jesam, ali se nisam i obogatio!
Tan2021-10-13_72736707_0 - Copyright Tanjug/Youngkyu Park/Netflix via AP

Tvorac hit serije „Squid game" Hang Dong Jok mnoge je iznenadio pošto je javno priznao da se, uprkos globalnom uspehu, nije obogatio. Naime, prenose strani mediji, u poređenju sa osvojenih 36.000.000 dolara, koliko dobija pobednik distopijske igre u njegovoj seriji, on ipak nije tako imućan.

- Imam dovoljno novca da stavim hranu na sto. Inače, „Netflix" mi ne plaća bonus, platio me je prema prvobitnom ugovoru - rekao je on, pa dodao da je tokom snimanja zbog stresa izgubio čak šest zuba.

Tanjug/Youngkyu Park/Netflix via AP
 

- Bilo je fizički i mentalno iscprljujuće. Ali stalno sam dobijao nove ideje tokom snimanja, pa se i posao povećavao - objasnio je Hang Dong Jok.

Živeo sa majkom i babom

Za vreme pisanja scenarija, Hang je živeo s majkom i bakom i mučile su ga finansijske poteškoće. U jednom trenutku je čak morao da prestane sa pisanjem jer je prodao svoj laptop za 675 dolara u gotovini.

Tanjug/Youngkyu Park/Netflix via AP
 

Inače, prema njegovim rečima, serija koju trenutno nema ko ne prati temelji se na problemima u svetu, uključujući ekonomsku krizu u Južnoj Koreji, koja je uticala i na njega. Iako je uspeh serije neupitan, zapanjujuća je činjenica da su studiji čak 10 godina odbijali tu priču, koja je izvorno napisana za film, jer je „previše nerealistična".

Nastavak pod znakom pitanja?

Trenutno se vode se razgovori o snimanju druge sezone, međutim, tvorac serije nije oduševljen tom idejom.

 

 

- Nemam dobro razrađene planove za „Squid Game 2". Prilično je zamorno razmišljati o tome. Kada bih to radio, sigurno ne bih radio sam. Razmislio bih o korišćenju sobe za pisce i želeo bih da više iskusnih reditelja radi sa mnom - zaključio je on.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike