Severina pljuje Srbe, a krije srpske korene!

08.10.2021

16:05

0

Pevačica nikada nije želela javno da govori o tome da je njen otac zapravo Srbin!

Severina pljuje Srbe, a krije srpske korene!
Copyright Severina ATAImages/J. M. S.

Pevačica Severina Vučković našla se u centru skandala nakon izjave da ne želi da radi na televiziji čiji je, kako je istakla, suvlasnik Igor Dodik, sin srpskog člana predsedništva BiH. Razlog tome je što ne želi da radi sa ljudima koji ne priznaju navodni genocid u Srebrenici, pa je samim tim deklarisala Srbe kao genocidan narod. 

A.A./ATAimages
 

Velika se prašina podigla, a mnoge javne ličnosti osudile su Severinin postupak. Među njima se našao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, zatim pevačicine kolege Aca Lukas, koji je sa njom trebalo da snimi duet, Lepa Lukić, Dragica Radosavljević Cakana, Bora Đorđević i drugi. 

- Ne znam zašto je to uradila, baš sam se šokirao, da to kaže žena koja je bila dvaput udata za Srbina. Kad je patrijarhu pisala poruke, mislio sam da to nema veze sa nacionalizmom nego iz nekih privatnh razloga i poznanstva njenog bivšeg supruga Milana sa Porfirijem, a svađe sa njom - rekao je Lukas za 24sedam.

- Teško bi ijedan naš pevač nastupao bilo gde u Hrvatskoj da nešto ovako tvrdi, na primer, o "Oluji ". Ali to govori o nama. Da li je to dobro ili loše, neka svako razmisli o tome - kazao je Dačić za Kurir.

- To je veliki problem za Severinu. S' obzirom na to da su joj prethodna dva muža bili Srbi, postavlja se pitanje kako će ta jadna žena da se ponovo uda?! - izjavio je Bora Đorđević.

Takođe, na društvenim mrežama se povela polemika o ovom slučaju, pa su tako mnogi ispljuvali Severinu, govoreći da je bila u vezi sa dvojicom Srba, od kojih je sa jednim dobila i sina.

Ono što mnogi ne znaju jeste da je i pevačica ima srpske korene. Naime, Severina Vučković je Splićanka rođena u Hrvatskoj, ali ima i srpskih korena o kojima ne govori. Njen otac Sever Vučković je Srbin, poreklom iz Trebinja iz Republike Srpske. Severina nikada nije govorila o ovoj strani svog porekla, ali je uvek rado dolazila u Srbiju. Igor Kojić i Milan Popović, njeni bivši supružnici, takođe su Srbi. Severina ima i dve sestre - Zdenku i Marijanu, a očigledno je da u porodici Vučković ima neslaganja oko porekla.

Igor Kojić i Sverina Printscreen: Instagram/severina
 

 

Severina i Milan Popović, Printscreen Youtube/Deana Đukić
 

Dok Marijana već godinama živi u Beogradu, Zdenka otvoreno kritikuje i ne voli Srbe, iako sama ima srpske korene. Zdenka se čak i odrekla sestre kada se udavala za Igora Kojića, baš zbog njegovog porekla. Zanimljivo je da sada Severina pljuje Srbe, a sa sestrom nije pričala zbog ljubavi prema Srbinu.

Ova priča ima dodatni značaj jer korene iz Pive ima i Boris Tadić, nekadašnji predsednik Srbije, koji je pre nekoliko meseci izjavio da se budi uz pesme Severine Vučković. Može se zaključiti da je ovde reč o zavičajnoj genetici - porodica iz koje potiče Severina starinom je iz tih krajeva. Bili su veliko bratstvo sa prostora današnjeg Gackog davno pokrenuto u potrazi za boljim životom, pa njihove potomke sa uglavnom istim prezimenom i danas možemo naći na severu Crne Gore, u Dalmatinskoj Zagori, nekim krajevima Like, na Kordunu... 

Severina Vučković, Foto: ATAImages/ A.A.
 

Vučkovići su u ogromnoj većini Srbi, pravoslavci, ali ima i onih koji su prešli na katoličanstvo i, naravno, postali Hrvati.

Od Severininih Vučkovića je i poznati beogradski glumac Aljoša Vučković.

Severina je godinama gradila karijeru u Srbiji, držala koncerte u našoj najvećoj areni, zarađivala novac od Srba koji su voleli da je slušaju, a sada je očigledno rešila da svu ljubav koju je dobijala od ovdašnje publike uzvrati - pljuvanjem. Izgleda da haštagovi "Ljubav se ljubavlju vraća" i "Volim što se volimo", koje stavlja prilikom svake objave na društvenim mrežama, Severini baš i ne znače previše.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike