Kraljica tokom nedeljnog ručka podučava Vilijama za ulogu kralja: Sve je to bila Filipova ideja!

01.10.2021

06:15

0

Kad bi došlo vreme da se priča o poslu, pokojni princ bi ustao od stola i ostavio ih same, da ih baš ništa ne ometa

Kraljica tokom nedeljnog ručka podučava Vilijama za ulogu kralja: Sve je to bila Filipova ideja!
Copyright Profimedia

Biograf, kraljevski istoričar i autor bestselera „Battle of Brothers", Robert Lejsi, sa velikim zadovoljstvom je ispričao za javnost kako trenutno stoje stvari iza zatvorenih vrata palate, ali je i otkrio kako se Vilijam priprema za novu životnu ulogu koja ga čeka u budućnosti. On tvrdi da je princ „pokupio bakin stil" kada je titula u pitanju, kao i sve ostalo što je prati. 

Robert Lejsi Profimedia
 

To je inače, pišu strani mediji, počelo još kada je Vilijam imao svega 13 godina. 

Njegovi roditelji, Dajana i Čarls, tada su se bili razvodili, a poznata baka - zabrinuta za stanje svog unuka, trudila se da provodi više vremena sa njim. Imajući u vidu da će jednog dana postati kralj, sa njim je negovala vrlo specifičan odnos, koji izuzetno liči na njen odnos sa kraljicom Meri. Prema njemu ga je i gradila, umesto prema onome koji je imala sa svojom „isuviše nežnom majkom". 

Ideja princa Filipa

Prema Lejsijevim rečima, otkrivenim u ekskluzivnoj priči za „People", nedeljni ručak s Vilijamom osmislio je princ Filip

- Pokojni Filip je tu odigrao veoma važnu ulogu. Pomogao je u tom pripremanju Vilijama za kralja. Njegova ideja je bila da se unuk i baka sastaju na nedeljnom ručku, a kada bi došlo vreme da se priča o poslu, on bi ustao od stola i sklonio se, da ih baš ništa ne ometa, a i kako se i sam ne bi mešao, to je ipak bio posao kraljice - objasnio je. 

Kraljica Elizabeta II Profimedia
 

Kao veliki poštovalac njene strategije da se „nikada ne žali i nikada ne pravda", Vilijam je vremenom pobrao brojne simpatije javnosti. Lejsi je istakao da princ uživa u izuzetnoj popularnosti - svega pet odsto ga deli od kraljičinog, prvog mesta najpopularnije osobe iz kraljevske porodice.  

Fokusiran

Od Filipove smrti, brojne priče i skandali pretili su da će da „poljuljaju monarhiju", pa je uloga koju „igra" Vilijam trenutno - od neverovatne važnosti za celu porodicu. Lejsi naglašava, međutim, da nema razloga za brigu, jer princ ništa ne prepušta slučaju, a supruga Kejt Midlton mu ne napušta stranu.  

- Tron je do sad preživeo odsecanje galava, izgnanstva, skandala kojima bi biblioteke mogle da se ispune do plafona. A novi vođa Vilijam, ne Čarls, sada samo krči put napred - pisao je biograf. 

On to, navodi se zatim, radi da poseban način - koristeći znanje kojim ga je baka obogatila. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike