Vilijam „skočio" za fudbalere, a za snaju ne: Gde si bio kad se žalila i razmišljala o samoubistvu?!

14.07.2021

06:15 >> 06:18

0

Na meti se našao zbog oštrog tvita posle rasističkih komentara na račun pojedinih igrača. Javnost je, naime, brzo došla do zaključka da je isto mogao da

Vilijam „skočio" za fudbalere, a za snaju ne: Gde si bio kad se žalila i razmišljala o samoubistvu?!
Copyright Princ Vilijam Profimedia

Princ Vilijam hrabro je „ustao” za pojedine fudbalere Engleske posle rasističkih komentara koji kruže na njihov račun, međutim, ubrzo se zatim i sam našao na meti brojnih kritika. Naime, mnogi su na društvenoj mreži Tviter došli do zaključka da je isto tako mogao da odreaguje i kad se Megan Markl mučila ali – nije.

Snaja je Opri Vinfri u velikom intervjuu ispričala kako je pomišljala i na samoubistvo, da je porodica često razgovarala na temu „koliko će Arči biti crn kad se rodi” i da nije videla „drugi izlaz, osim da je nema”. Sve ovo, ponovo je u žiži javnosti, otkako se princ oglasio 11. jula, kada je Engleska izgubila od Italije sa 3:2.

– Muka mi je od rasističkih komentara na račun igrača Egleske, posle meča. To je neprihvatljivo, da moraju da se nose s time. Ovo mora da stane i svi koji su upleteni moraju da snose odgovornost – tvitovao je on, pa uz to što je bio pozdravljen, navukao je i gnev naroda.

Megan se, inače, nije osećala loše samo zbog „pojedinih članova kraljevske porodice”, već umnogome i zbog tamošnje štampe, koja je često imala običaj da „igra na kartu rasizma”.

– Drago mi je što se princ oglasio za fudbalere, ali gde si bio kad je Megan bila u problemu? Gde je ovakva podrška njoj, dok su je maltretirali i levo i desno, dok je pomišljala i na samoubistvo zbog onolikih rasističkih komentara? – napisao je jedan od fanova.

Twitter screenshot

Twitter screenshot

– Ovo samo pokazuje da im uopšte ne bi bilo toliko teško da se javno izjasne po pitanju rasizma, kad je Megan Markl bila u fokusu – glasi još jedan od komentara.

Twitter screenshot

Twitter screenshot

– Možda im je negde i prijalo, jer su bili ljubomorni na njen uspeh, popularnost – nastavlja se.

Ovo je, inače, još uvek poslednji tvit na profilu kraljevskog para, koji se u rasprave fanova u komentarima nije uplitao.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike