Tri pevačice ćute o silovanju! Simonida Milojković tvrdi: Zlostavljali su ih moćnici iz mizičke industrije!

28.03.2021

18:47 >> 18:52

0

Autor: M. Gudžulić

 Spisateljica i novinarka prokomentarisala je dramu koja trenutno potresa celu Srbiju, te dodala i tvrdnje da ona nije usamljen slučaj

Tri pevačice ćute o silovanju! Simonida Milojković tvrdi: Zlostavljali su ih moćnici iz mizičke industrije!
Simonida Milojković ATAImages/Antonio Ahel

Simonida Milojković progovorila je o slučaju ŠtajnfeldLečić, koji trenutno potresa celu Srbiju, pa komentarišući tokom razgovora istakla i da on nije – usamljen slučaj.

Pročitajte još:

Kako kaže, postoje žene sa muzičke scene koje su joj se poverile na tu temu, a koje su napastvovali moćnici te industrije. Po njenom mišljenju, one ćute jer je „za žrtvu postupak suđenja izuzetno neprijatan, nisu prijavile odmah i bile bi izložene velikoj torturi, kao sada već veoma popularna imena.”

– Znam mnoge žene koje su bile silovane, meni su privatno rekle. Reč je o tri pevačice popularne, veoma, koje su mi pričale da su ih silovali neki moćnici iz muzičke industrije – započela je Simonida u „Premijeri – Vikend specijalu: Te tri žene ćute o tome. One su, sada već, sa bogatim karijerima. Sve tri su bile na početku karijere, bile su mlade i bile su silovane od strane… Sad ne smem čak ni da kažem zanimanje tih muškaraca, da ne bi neko nešto doveo u vezu. Ali, recimo, neki kompozitor, muzički urednik, harmonikaš.

– Znaš zašto ćute? Ćute zato što nisu odmah prijavile. Drugo, mnoge žrtve ne prijavljuju zato što je taj postupak suđenja neprijatan za žrtvu. One, maltene, ponovo bivaju silovane, jer advokat odbrane, koji brani optuženog, pokušava da je degradira kao ličnost, da dovede njen moral u pitanje ne bi li svog štićenika odbranio. One su izložene strašnoj torturi na sudu – dodala je ona.

Simonida se zatim osvrnula na situaciju sa Danijelom Štajnfeld i Branislavom Lečićem, pa istakla da dugo poznaje glumca i da nikako ne može da ga poveže sa aktuelnom pričom.

Branislav Lečić Foto:24sedam/Goran Sivački

– Poznajemo se dugo i sarađivali smo. Zaista je poslednja osoba na koju sam pomislila da je sposoban da tako nešto uradi. Kada je Danijela pre tri meseca rekla da je to neki „moćnik iz filmske industrije”, zaista na njega nikad ne bih posumnjala. Uvek je bio jako kulturan, fin, dobre naravi, emotivan čovak. Jako je nezahvalno da mi stajemo na bilo čiju stranu, ja to neću da činim, niti da sudim. Ali možemo da analziramo činjenice. Prošao je poligraf, ali to nije dokaz na sudu. Takođe, taj audio snimak nije dokaz na sudu. Jedna opasnost koja postoji, a to je šta se dešava ako se pokrene sudski postupak i ako Branislav Lečić bude osobođen po krivičnom zakoniku Republike Srbije, ukoliko nekog lažno optužite za krivično delo, preti vam kazna između tri meseca i tri godine zatvora.

Po njenom mišljenju, glumac je uvek bio okružen lepim ženama.

– Žene su mu se udvarale. Njegova prva žena je prelepa, druga je takođe prelepa. Uvek je bio okružen ženama. To što ga žene hoće, ne znači da nije silovao, ali ja to nikako ne mogu da povežem sa njim – zaključila je Simonida.

Pročitajte još:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi