Ceo svet 2020. godine najviše je na Guglu tražio ovih pet ličnosti: Koncerti, izbori u SAD, ali i smrti, bili su razlozi za to!

01.01.2021

22:21 >> 08:09

0

Džo Bajden bio je ubedljivo najtraženija osoba, a za njim slede Šakira, Vanesa Brajant i Kanje Vest

Ceo svet 2020. godine najviše je na Guglu tražio ovih pet ličnosti: Koncerti, izbori u SAD, ali i smrti, bili su razlozi za to!
Profimedia - Copyright Šakira, Kanje Vest, Vanesa Brajant Profimedia

Na samom kraju godine koja je ušla u istoriju zbog čitave situacije sa koronavirusom, strani mediji predstavili su publici nekoliko listi najguglovanijih imena iz javnog života. Političari, modni znalci, muzičari, glumci, voditelji… Šta god bili, dospeli su na ovu listu zahvaljujući događajima i potezima za koje se mnogi i ne sećaju da su se odvili ove godine, izgubivši pojam o vremenu provodeći dane i dane ,,pod ključem”. Bilo kako bilo, ove ličnosti – ne mrdaju s vrha ,,Google” pretrage u bilo kojoj varijanti, sa Džoom Bajdenom ,,na čelu”, kao novim predsednikom Amerike.

Šakira

Pevačica je 2. februara nastupala tokom poluvremena ,,Pepsi Super Bowl LIV Halftime Show-a”. Da, to je bilo ove godine! Zajedno sa Dženifer Lopez napravila je mali koncert, od svega 12 minuta, za pamćenje. O njihovim zajedničkim pripremama se i dalje priča, a tek o plesu koji su izvele tom prilikom na sceni. Naslednica Džej Lo pridružila im se na sceni, letele su zastave, pevali su se samo hitovi. Zbog ovog spektakla, Šakira je najguglovanija pevačica ove godine, kao i poznata ličnost uopšte. Jedini koji ju je ,,prešišao” je predsednik SAD.

Vanesa Brajant

Košarkaš Kobi Brajant i njegova ćerka Đijana poginuli su 26. januara, u padu helikoptera. Udovica Vanesa, osim zbog stravične nesreće od koje se i dalje oporavlja, među najpretraživanijima našla se i zbog potresnog govora koji je održala na komemoraciji organizovanoj za ,,njenu veliku ljubav i njenu malu devojčicu” u Stejpls centru 24. februara (simbolično, jer je Kobi nosio broj ,,24″, a trinaestogodišnja Điđi ,,2″, objasnila je ona u tom periodu na Instagramu).

– Počeću od moje devojčice. Đijana, nežna i divna devojčica. Uvek me je ljubila za dobro jutro i laku noć. Kada to ne bi uradila, poslala bih joj poruku: ,,Ništa od poljupca”, a dobila bih odgovor: ,,Poljubila sam te, ali si spavala.” Bila je tatina devojčica, ali znam da me je volela. Nećemo moći da vidimo Điđi kako ide u školu, nismo dobili šansu da je naučimo da vozi, niti da joj kažem kako je lepa na dan venčanja, dok pleše sa Kobijem na svadbi. Bila bi odlična majka, imala je takav pristup od malih nogu. Verovatno bi bila među najboljima u ženskoj NBA ligi. Ponosna sam na nju i sve što je uradila za ovih 13 godina. Pročitala sam sve radove koji su njeni drugari napisali o njoj i ponosna sam. Teško mi je da zamislim život bez nje. Nedostaješ mi svakog dana, volim te – između ostalog, rekla je ona, pred ljudima koji su zajedno sa njom plakali u hali.

– Mojoj srodnoj duši… Svi su ga znali kao čoveka koji je bio takmičar, jedan od najboljih igrača svih vremena. Za mene je bio Koko, moja ljubav. Zajedno smo otkada sam imala 17 i po godina. Ja sam njegova prva ljubav, devojka, žena… A ja ne znam po čemu sam zaslužila takvog čoveka – rekla je i o Kobiju u velikom govoru, koji je završila izjavama ljubavi i porukom da joj oboje nedostaju.

Pročitajte još:

Kanje Vest

Čuveni reper i suprug Kim Kardašijan našao se na vrhu liste najtraženijih na Guglu zato što je poželeo da postane predsednik države. Kandidovao se, pa zatim održao prvi miting u Čarlstonu noseći zaštitni policijski prsluk, a na potiljku obrijao je ,,2020″. Nakon jednog krajnje haotičnog perioda, jedino što je uspeo je da prikupi svega 60.000 glasova, a onda i sam glasao – po prvi put.

– Danas glasam prvi put u životu za predsednika Amerike i to za nekoga kome zaista verujem. Za sebe – naveo je on tada, a prenosili su svi strani mediji.

Tom Henks

Glumcu je ova godina više ličila na vožnju rolerkosterom. Prvo, nije znao šta će od sreće pošto su ga nominovali za Oskara (najbolja sporedna muška uloga, ,,Lep dan u komšiluku”). Međutim, u martu se već pročulo kako su i on i supruga zaraženi koronavirusom i to daleko od svoje kuće – u Australiji. Pričalo se da je ona i te kako teško podnla ovu pošast i da je bila toliko malaksala, da nije mogla samostalno da se kreće. Zatim, jedva su se vratili kući pošto su preboleli svoje, a onda i ostali tamo bez micanja bilo kuda, zbog mera koje su već bile uvedene. Mnoge je, kasnije, obradovalo njegovo pojavljivanje u ulozi voditelja čuvene ,,Saturday Night Live”, ali kod kuće.

Tom Henks Printscreen ,,Today”

Tek nedavno, istakao je da se oseća sasvim dobro i da veruje da bioskopi neće zamreti zbog kovida (kao i njegovo ime koje se veoma često ,,provlačilo kroz Gugl” pre svega zbog virusa koji je bio ,,zaradio”).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike