Grabio bih se za vazduh, a majka se gušila u suzama! Sloba Radanović o teškom detinjstvu: Nismo ni za kiflu imali!

24.04.2024

22:39

0

Radanović je često imao i zdravstvene probleme

Grabio bih se za vazduh, a majka se gušila u suzama! Sloba Radanović o teškom detinjstvu: Nismo ni za kiflu imali!
Sloba Radanović - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Porodica Slobe Radanovića jedva je svojevremeno sklapala kraj s krajem. Kao dečak, bio je često bolestan, mučio se i s hroničnim bronhitisom, dok je njegova majka bila spremna na sve samo da mu, s jedne strane, bude dobro, a s druge da ne primeti da grcaju u problemima.

- Kao dete sam bio često bolestan i moji roditelji su se baš namučili sa mnom. Stalno smo išli po bolnicama. Primao sam venske injekcije u čelo. Gušio sam se, a majka nije mogla da dođe sebi od tuge. Ja sam se gušio u nedostatku vazduha, a ona u suzama - počeo je Sloba razgovor, pa se osvrnuo i na jedan emotivni dolazak iz bolnice.

24sedam
Sloba Radanović

- Često smo odlazili u dečiji dispanzer u Zrenjaninu i do tamo smo dolazili autobusom. Na stanici je bio jedan kiosk u kom se prodavalo pecivo. Majka mi je tu uvek kupovala pogačice i jogurt. Posle terapije smo krenuli kući i tada mi je rekla da je bolje tog dana da prošetamo kroz grad umesto da se vratimo autobusom. Kada smo prošli pored kioska, podsetio sam je: „Mama, zaboravila si da mi kupiš pogačice.” Odgovorila mi je: „Nema mama danas za pogačice, kupićemo drugi dan.” Zato što nije imala novca za kartu nismo ušli ni u autobus, danas mi je jasno. Nekih 200 metara dalje, na stazi smo pronašli 20 dinara. Bog nam ih je poslao! Bili smo srećni kao da smo pronašli milion dinara i odmah smo se vratili po pogačice i jogurt. Taj dan nikada neću zaboraviti. Njen ponos da ne traži ni od koga pare, njenu bol što nema da mi kupi kiflu i sreću kada smo pronašli pare za obrok - otkriva pevač.

Uvek sam bio zadovoljan sitnicama

- Kada generalno pomislim na detinjstvo, setim se i jednog dočeka Nove godine. Nestalo je struje, a ja sam nestrpljivo čekao oca da dođe iz firme i donese paketić koji je tamo dobio. To su bili skromni paketići, u njemu je bio jedan mali voz. Obradovao sam mu se neverovatno i godinama sam se igrao tom igračkom. Uvek sam bio zadovoljan sitnicama koje sam dobijao - napominje Sloba, pa dodaje kako su i tetke uvek bile tu za njega.

Antonio Ahel/ATAImages
Sloba Radanović

- Bez obzira na to što nismo imali mnogo, majčine sestre su se trudile da meni, ali i mom bratu i sestri, ništa u životu ne fali. Kada je trebalo da krenem u školu, tetka koja živi u Češkoj me je potpuno opremila. Poslala mi je sve! Od čarapa do kape! Jedan krevet je bio pun stvari, svezaka, pribora za školu. Kupila mi je i ranac! Nikada neću moći da zaboravim tu kap u moru stvari koje je učinila za mene - zaključio je pevač za „Srpski telegraf”, brišući suze.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike