Nikola Rokvić o vaspitavanju naslednika: Roditelji previše insistiraju na peticama, a druge stvari su važnije

08.06.2024

14:37

0

Pevač tvrdi da je njegova supruga strožiji roditelj

Nikola Rokvić o vaspitavanju naslednika: Roditelji previše insistiraju na peticama, a druge stvari su važnije
Nikola Rokvić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nikola Rokvić nedavno se vratio iz Grčke, gde je otišao peške kako bi za tih, nešto više od dvadeset dana, prikupio potreban novac za obnovu dečije onkologije.

Ovo je bio samo jedan od ciljeva u sklopu fondacije "Porodica" koju je osnovao sa suprugom Bojanom Barović, a koja je tokom njegove misije ostala sa njihovo troje dece u Beogradu.

- Mislim da je osnovni poziv nas javnih ličnosti da dajemo primer deci i da se ona ne vaspitavaju rečima već delima. Naravno, mislim da do besvesti treba raditi te stvari i usmeravati decu ka veri, pravim vrednostima i humanosti. Mislim da ćemo time imati dobre generacije. Nisam strog otac, čak sam blag. Naravno, kada se dođe do neke linije onda nema pogovora. Bojana je možda malo strožija, ali nekako se trudimo da zajednički uskladimo da se znaju stvari koje se ne prelaze. Da ne budemo prestrogi, ali ni suviše popustljivi - rekao nam je pevač. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Nikola Rokvić i Bojana Barović sa decom

Pevač se prisetio i svojih školskih dana, kao i koliko mu je bitno da njegovi naslednici budu dobri đaci.

- Osnovna škola mi je u divnom sećanju. Ne može se porediti kada imaš svoju decu, to je najveća radost, ali đačko doba je najbezbrižnije. Imam prelepo sećanje na školovanje, drugarstva i ta druženja kao i prve ljubavi. Bio sam odličan i vrlo dobar. Mislim da mi roditelji suviše želimo da moraju biti sve petice, a neke druge stvari su bitnije. Učiti decu da budu pravi ljudi, a da li je nešto znao za trojku ili peticu... To može da se ispravi.

ATAImages/ Antonio Ahel
Nikola Rokvić

Na kraju, Nikola je evocirao uspomene i podelio utiske sa hodočašća u Grčkoj, pa dodao i kada planira ponovo ovakav podvig.

- Još se emocije nisu slegle. Odmorio se nisam, odmah sam krenuo pun gas, sa nastupima. Ne stižem sve poruke da pročitam, zahvalan sam ljudima na podršci i ljudima. Kad stigne toliko poruka nije moguće svima odgovoriti, ali trudim se da ispoštujem svakoga. Moje komšije su me zaista ganule, jako je emotivno bilo, to ću pamtiti ceo život zahvalan sam im jako. To mi je jedna divna uspomena na ljubav mojih najbližih koji žive tu do nas. Trudim se da nadoknadim i da svaki trenutak provedem sa prodicom. U skorije vreme neću ništa slično uraditi, možda za godinu dana, dve...

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike