„Psihički sam bila rasturena, nisam imala ni šta da jedem..." Potresna mladost Anabele Atijas: Snalazila sam se kako sam znala i umela!

01.06.2024

12:55

0

Pevačica je u jednom momentu ostala čak i bez krova nad glavom

„Psihički sam bila rasturena, nisam imala ni šta da jedem..." Potresna mladost Anabele Atijas: Snalazila sam se kako sam znala i umela!
Anabela Atijas - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Anabela Atijas je gostujući u jednoj emisiji otvorila dušu o svojoj mladosti koja joj nimalo nije bila laka. U jednom momentu, naime, pevačica „više nije imala ni kuću ni zemlju", kako je sama istakla, a posebno ju je bolela pogibija ondašnje velike ljubavi.

Prisećajući se onda i upoznavanja s bivšim suprugom Gagijem Đoganijem, potvrdila je njegovu priču o njihovom susretu na jednom brodu, objašnjavajući i kako joj je „delovao kao Zdravko Čolić".

- Tada sam živela s pokojnim Nikolom. On je bio sportista, rukometaš. Mi smo dolazili u Crnu Goru iz Barija brodom „Sveti Stefan". Sećam se grupe devojaka i jednog momka, sve su bile oko njega, kao da je Zdravko Čolić. Stajala sam na palubi, odozgo sam ga gledala. Pitala sam devojku koja je tu bila sa mnom šta se dešava. Bio je atraktivan. Ona mi kaže da su devojke odbojkašice, reprezentativke Jugoslavije, bile su na nekom takmičenju u Italiji, a on je plesač i devojke ga vole. Bila sam oduševljena što je plesač, jer sam oduvek volela ples. Ali, nijednog momenta nisam ništa pomislila, bila sam zaljubljena, imala sam sjajnog dečka, predivnu vezu. Bilo mi je interesantno kako je popularan i miljenik devojaka - objašnjavala je u „Bunkeru" pevačica, pa je potom dodala:

Anabela Atijas, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Kada smo došli na kopno, nekoliko puta sam ga srela, videla sam da me gleda.

Zatim, usledila je ogromna tuga - njen izabranik Nikola je poginuo u Goraždu, a ona je ostala sama.

„I dolazak u Beograd bio mi je traumatičan..."

- Nažalost, imala sam veliki gubitak. Na najgori mogući način sam izgubila veliku ljubav. On je poginuo i ja sam se preselila u Beograd. Moj dolazak u Beograd bio je traumatičan. Nisam imala nikakav kontakt s roditeljima, nisam imala gde da se vratim, rat je počeo preko noći, nisam više imala ni život u Švajcarskoj gde sam živela, išla u školu. U Švajcarskoj sam živela bajku, imala sam predivnog dečka, lep stan, putovali smo, kupovali... Raj. Odjednom se to promenilo. Ja više nisam imala ni kuću ni zemlju - objašnjavala je ćerki Luni Đogani, voditeljki pomenute emisije.

- Život me je doveo u Beograd, imala sam dosta poznanika, izbeglica, svačim su se bavili, pa sam i ja počela da radim po firmima, da preživim. Kuvala sam kafu, javljala se na telefon - pamti ona i danas, a onda se priseća i kako je videla reklamu za Gagijevu plesnu školu na televiziji i odlučila da se pridruži grupi.

Anabela Atijas i Gagi Đogani, Antonio Ahel/ATAImages
 

- Jednog dana sam gledala televiziju i videla dečka koji reklamira plesnu školu. Govorila sam da ja njega odnekud znam. Prošlo je tri, četiri meseca od našeg susreta na brodu, ali su to užasna tri, četiri meseca u mom životu. Jedan dan mog života je bio kao godina. Bila sam psihički rasturena, na dnu, nisam imala šta da jedem. Jednog momenta sam bila gladna, bez krova nad glavom, prepuštena na milost i nemilost. Snalazila sam se kako sam znala i umela. Hvala Bogu uvek je bilo dobrih ljudi koji su pomagali... Kada sam ga videla, osetila sam potrebu da odem i upišem se u plesnu školu. Ja koja nisam htela da izlazim, da idem među ljude, osim onoga što sam morala da bih preživela. To je neka viša sila koja me je vukla. Otišla sam, on mi je prišao, prepoznao me je i eto - izjavila je ona, a sve ostalo je istorija.

Školu u Švedskoj završavala je, inače, trudna.

„To tamo nije čudno!"

Anabela Atijas, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Tri godine smo bili u vezi i ja sam zatrudnela... Ovde je bilo teško živeti. Međutim, dešava se pesma „Samo u snu" i sve kreće da se menja. Bila sam u Švedskoj, tamo sam išla u školu. Taj razred u gimnaziji sam ceo bila sa stomakom. To u Švedskoj nije ništa čudno, tamo nema predrasuda. Išla sam u razred koji je stariji, ako ne završiš na vreme školu, uvek imaš pravo da se vratiš. Ništa nije bilo čudno, jer su bile i žene koje imaju porodicu. Ja sam iznela trudnoću, tamo sam se porodila i posle mesec i po dana sam se vratila. Bilo je glupo da se ne vratim, jer je ovde posle pesme sve cvetalo - rekla je Anabela u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike