Iza balade zbog koje je plakao i Sinan Sakić stoji tužna životna priča: "Pola sata posle očeve sahrane, žena me je ostavila"

31.05.2024

00:20

0

Pevač se zbog teške porodične situacije privremeno povukao sa scene

Iza balade zbog koje je plakao i Sinan Sakić stoji tužna životna priča: "Pola sata posle očeve sahrane, žena me je ostavila"
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pokojni pevač Sinan Sakić tokom karijere snimio je na desetine hitova u svom žanru, ali i najveći ljubitelji njegove muzike ne znaju da za života nije stigao da snimi “Bez iskonske te lepote“. 

Reč je numeri koja se Sakiću dopala na prvo slušanje, a pesmu je napisao Dejan Živić. Posebno ga je dirnulo to što je nastala na istinitim događajima, te ju je Živić napisao kada je doživeo najteže životne momente. 

- Žena i ja smo već imali svoje živote, živeli smo zajedno samo zbog deteta. Moja sestra i ja smo samo čekali da nam jave da je otac umro i da krenemo. U jednom trenutku me pozvala sestra plačući i rekla „majka je umrla“. Sestra je u to vreme bila bolesna imala je problem sa narkoticima. Ja sam joj rekao da ona ne ide, ja i ujak smo otišli. Sahranio sam majku i pogubljen sam se vratio u Nemačku. Na 40. dan od njene smrti, na njen pomen, umro mi je otac. Pola sata posle očeve sahrane mi stiže poruka od žene „Dođi po stvari, više nećemo živeti zajedno„ - ispričao je Živić.

 

 

U tom periodu je i napisao gorepomenutu pesmu, a potom je i otpevao, ali je to prvo bilo namenjeno pokojnom Sakiću, koji je bio poznat kao emotivan čovek, te nije mogao da sakrije emocije kada je čuo reči ove pesme. 

- Želeo sam da mu se zahvalim na neki način. Mnogo mi je Sinan pomogao. Lako je Ceci i već afirmisanim pevačima da dobiju medijsku pažnju, početnicima je jako teško. Upravo u takvim trenucima Sinan je meni pomogao i dao uslov da se moj CD prodaje ako potpiše ugovor za jednu produkcijsku kuću, pričao sam već o tome. Sinan je čuo ovu pesmu, plakao je na nju i želeo da je snimi. Međutim, nakon toga se ubrzo i razboleo, pa mu naravno i nije bilo do snimanja novih pesama. Svejedno, meni je to veliki kompliment da je Sinan Sakić želeo da snimi moju pesmu . On bi je doneo na njegov prepoznatljiv način, a rekoše mi ljudi da im se dopada i kako sam ja otpevao. Posebna mi je ova pesma, moram da priznam - istakao je Dejan koji se prisetio trenutaka sa legendom narodne muzike.

ATAImages/Antonio Ahel
Sinan Sakić

Zauvek će mu ostati urezan u pamćenje poslednji trenutak sa Sinanom i njegove suze zbog ove numere. 

- Tu noć smo se čuli putem skype-a i kompozitor koji je sedeo sa njim nije bio preterano zainteresovan, ja sam pevao Sinan je uzeo telefon I okrenuo kameru i zamolio me je da opet otpevam. I tako, da ne preteram sigurno pet, šest puta. Pevam i vidim Sinan kako plače kao malo dete i samo govori "Hajde opet Deki pevaj" . I ja sam se raznežio i rekao mu da je pesma njegova - ispričao je Živić za Grand.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike