Postava serije "Bolji život" nije trebalo da izgleda ovako: Drugim glumcima su nuđene uloge, ali su ih odbili!

28.05.2024

13:52

0

Nisu mogli ni da naslute kakav fenomen će ova serija postati

Postava serije "Bolji život" nije trebalo da izgleda ovako: Drugim glumcima su nuđene uloge, ali su ih odbili!
Bolji život - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia

Serija "Bolji život" premijerno je emitovana od 1987. do 1991. godine, a nakon toga doživela brojne reprize koje se i danas, više od tri decenije, rado gledaju. 

Međutim, ono što mnogi ne znaju jeste da je originalna postava ove serije bila posve drugačija nego što je znamo. Naime, mnogi glumci su odbili da igraju uloge koje su njihovim kolegama obeležile karijere.

Druga Emilija Popadić

Teško da bismo mogli da zamislimo nekog drugog osim Svetlane Cece Bojković da igra lik Emilije Popadić, Gigine supruge, ali, to je bilo planirano.

Siniša Pavić, kreator serije je, naime, u planu prvobitno imao da ovu ulogu dodeli Veri Čukić. 

Vera Čukić Tanjug/Miloš Milivojević
Vera Čukić

- Prvi pik za glavnu žensku ulogu bila je žena Gordana Mihića, Vera Čukić. Zaboravio sam zašto je ona odustala, a onda je neko predložio Cecu Bojković i svi smo to prihvatili s oduševljenjem - izjavio je Pavić svojevremeno.

Za Žarka je pisan lik

Ulogu Saše Popadića, Giginog i Emilijinog najstarijeg sina, maestralno je odigrao Boris Komnenić i mnogi smatraju da je to bila uloga njegovog života. Međutim, on je dobio ulogu koja je čak pisana za njegovog kolegu - Žarka Lauševića.

- Želeo sam da on igra Aleksandra Popadića, međutim, termini snimanja serije poklapali su se s njegovim obavezama, a nije mogao da postigne da radi na više projekata. Lauš je tada imao 27 godina i bio je idealan za ulogu advokata i najstarijeg deteta u porodici - pričao je Pavić i dodao:

Antonio Ahel/ATA Images
Žarko Laušević

- Kada je odbio ulogu, morali smo u kratkom roku da mu pronađemo zamenu. Komnenić je izabran kao najbolje rešenje. Kasnije se ispostavilo da je baš ta uloga obeležila njegovu karijeru.

Sašina supruga

Kao što je poznato, Saša Popadić je bio u braku sa Brankom Pavlović, koju je tumačila Ljiljana Blagojević. Ta uloga je bila namenjena Dari Džokić.

- Niko ne zna da sam odbila ulogu Branke Pavlović u "Boljem životu". Kada je počela da se snima ta serija, ja sam imala dosta obaveza u pozorištu. Uopšte nisam bila svesna koliko će "Bolji život" postati gledan, ali se ipak ne kajem što sam propustila ulogu u toj seriji - ispričala je Dara svojevremeno.

Antonio Ahel/ATAImages
Dara Džokić

Viki

Namera Siniše Pavića bila je da glumica Ena Begović tumači lik Violete Viki Popadić. Međutim, ona je tada bila dosta angažovana u pozorištu pa je rešila da odbije ulogu. 

Na kraju je ona pripala Lidiji Vukićević i ostalo je istorija.

Fatalna Nina

Snežana Savić tumačila je lik Nine Andrejević, a malo ko zna da je uloga prvo nuđena velikoj folk zvezdi - Lepoj Breni.

Ona je u to vreme već imala svoj serijal filmova "Hajde da se volimo", a pojavila se i u "Tesnoj koži". Međutim, kako je opet trebalo da igra lik pevačice, rešila je da ulogu odbije.

ATAImages/ Antonio Ahel
Lepa Brena

Boba nije dobio nagradu

Dragan Bjelogrlić je jednom prilikom ispričao da je u Nišu sreo Acu Đorđevića, koji je bio u žiriju festivala tada, koji je Žiki Todoroviću rekao da će dobiti nagradu, a on ulogu, što će se ispostaviti da je bila za seriju "Bolji život".

Jedan je Giga Moravac

Ono što se od samog starta znalo i sa čim nijednog trenutka nije bilo problema jeste da će čuvenog Gigu Moravca tumačiti Marko Nikolić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike