Nikola Rokvić ostao bez važne osobe u životu, to je saznao na kraju svoje humane misije: Duša moja me je napustila

25.05.2024

20:26

0

Nije skrivao emocije u javnoj objavi

Nikola Rokvić ostao bez važne osobe u životu, to je saznao na kraju svoje humane misije: Duša moja me je napustila
Nikola Rokvić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nikola Rokvić je nedavno završio svoju humanu misiju, u kojoj je 31 dan pešačio do Egine, skupljajući novac za pomoć nekoliko odeljenja dečije onkologije.

Međutim, danas se oglasio tužnom vešću da je, na dan kada je stigao u Eginu, saznao da je ostao bez druga, koji je preminuo, a koji je za njega poslao medalju, kada Nikola stigne do svog cilja.

- Pomislih u jednom momentu, kako je bilo našim precima, kada su se vraćali živi iz boja, kako su se osećali, preživeli borbe a najboljih prijatelja i saboraca nema. Ostavili svoje živote. Rekoh baš tada kumu Vladi, možeš li to kume da zamisliš. Preživeo si, radostan si, uspeo si a opet veliki gubitak, najbliži prijatelji otišli - počeo je on, pa nastavio:

Dođoh do cilja... Dobih medalju od svoje dece. Medalju koju mi je napravio moj brat Branislav Bane Babić! I baš u momentu kada mi je stavljena medalja, zvona na crkvi su zazvonila. Velika radost!!! Duša moja je lebdela predelima Egine. A moji me u tim momentima sačuvaše, sačuvaše od teškog saznanja.

On je, kaže, tek posle nekoliko sati saznao tužnu vest.

24sedam/Katarina Mihajlović
Nikola Rokvić

- Kada je sunce zašlo, morali su da mi kažu. Duša moja, srce moje, radost moja, Bandži moj, iznenada nas je napustio baš na dan kada sam stigao. Rođen na Svetog Nikolaja, otišao na prenos moštiju Sv.Nikolaja. Dušo moja, koliko si brinuo o meni, koliko si me naučio životu, 30 godina smo drugovali, toliko si usadio svojih emocija i muzike u moju dušu! Hvala ti! Hvala ti za sve sigurnosti koje si imao za nas! Hvala ti za drugarstvo!! I moram ti reći! U potpunosti si ispunio životom reči blaženopočivšeg patrijarha Pavla! "Živite tako da kada se rodite, svi se smeju a kada odlazite, svi da plaču". Znam da si na pravom putu!!! Večna ti slava brate moj dobri - napisao je Nikola Rokvić u emotivnoj objavi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike