Prvo oglašavanje Nikole Rokvića iz manastira u Egini: Oca sam hteo da vodim ovde, njega je Sveti Nektarije duhovno iscelio!

22.05.2024

19:40

0

Pevač nije krio koliko je zbog toga zahvalan

Prvo oglašavanje Nikole Rokvića iz manastira u Egini: Oca sam hteo da vodim ovde, njega je Sveti Nektarije duhovno iscelio!
Nikola Rokvić - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Pevač Nikola Rokvić zaključio je danas, 22. maja, svoje hodočašće - bos se poklonio u manastiru Svetog Nektarija Eginskog u Egini, u Grčkoj, te i celivao ikone. Članovi porodice koji su ga tamo sačekali ogrnuti zastavom Srbije nisu mogli da ne zaplaču, a on je u okviru fondacije koju je osnovao sa suprugom Bojanom Barović ujedno i prikupio 31 milion dinara za onkologije u našoj zemlji u proteklih mesec dana koliko je peške, ali i trkom, putovao do ovog svetog mesta.

U prvom oglašavanju po završetku svog velikog, puta dobra, istakao je između ostalog kako je svojevremeno poželeo sada pokojnog oca Marinka da odvede tamo, jer je njega Sveti Nektarije duhovno iscelio, na čemu je on dan-danas ostao zahvalan.

- Prvenstveno hvala dragom gospodu Bogu, hvala Svetom Nektariju. Svetom ocu Nikolaju. Svetoj Paraskevi i svim svetima. Ne znam kako bih opisao ovo putovanje, ovaj put, kao da sam ceo život čekao na ovo. Kada sam ušao u veru zavoleo sam Svetog Nektarija, išao sam na Akatiste, vodio sam bolesne ljude, usmeravao bolesne ljude ka Svetom Nektariju - emotivan je bio Rokvić u razgovoru s jednim medijima, pa je potom dodao:

- Hteo sam da vodim svog oca ovde, nije se otvorilo, ali sam zahvalan Svetom Nektariju što je mog oca duhovno iscelio. To je mnogo bitnije od telesnog. Nekada u životu ne može da bude sve kako mi želimo. Zato treba u tim trenucima, kada nije kako mi želimo, da se radujemo. Zato što je to volja Božija. Gospod u trenutku, ako dođemo do te radosti, u trenutku šalje blagoslove i otvara nam nove vidike. Otvara nam put koji pokazuje da ovo nije sve, da je ovo samo jedan tren, a nije ni tren u odnosu na celu večnost, u odnosu na ono za šta mi živimo.

Marinko Rokvić, ATAImages/ A.A.
 

Sa suzama u očima, pevač je nastavio:

- Svaki dan je bio jedan tren. Svaki tren je bio Božija ljubav, radost, čudo, da tako ostane i posmatram i molim se Gospodu da u tim trenucima, pošto se iznenadim da oprosti mom neverju jer je to u stvari jedina realnost, a nažalost mi smo zbog svih drugih stvari koji nas ometaju otišli od Gospoda Boga i onda čekamo da se neko čudo desi. Ali Gospod Bog je milostiv, on nam pokazuje preko svojih sveti, preko cele prirode, Božije tvorevine, pokazuje svoju milost, svoju ljubav i svoju blagodat - objasnio je on, ne skrivajući radost što sve ovo što se odvija može da prenese svom narodu.

„Mislio sam da će biti teže!"

Nikola Rokvić, Instagram screenshot / nikolarokvic
 

- Ovaj put je pokazao da je jedini pravi i ispravni smer, smer bogotražnje, bogospoznaje, smer pokajanja, požrtvovanja, preobraženja i smer apsolutne predaje celog sebe Gospodu. I kada bi me pitali šta je to što mi je dalo snagu da uspem na ovom putu, odnosno što sam ja svoj život dao Gospodu na ovom putu. Rekao sam: „Gospode, kako god bude, ja idem, ti znaš najbolje". Mislio sam da će biti mnogo teže. Meni je uz Božiju pomoć sve ovo bilo lako - kazao je on, pa se još jednom prekrstio, zahvalio i izmamio aplauz onih koji su se tada zadesili u manastiru Svetog Nektarija Eginskog.

(Blic)

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike