Kako je publika glasala za Srbiju: Dobili smo poene samo od šest zemalja

12.05.2024

11:27

0

Teya Dora je osvojila 17 bodova od strane žirija

Kako je publika glasala za Srbiju: Dobili smo poene samo od šest zemalja
Copyright Profimedia

U finalnoj večeri Evrovizije trijumfovala je Švajcarska i Nemo Metler sa pesmom "The Code", a Srbiji je Teya Dora i numera "Ramonda" donela 17. mesto.

Na zvaničnom sajtu Evrosonga pojavili su se glasovi publike, pa sada znamo odgovor na pitanje - osim Hrvatske, SMS glasači kojih zemalja su Srbiji dali bodove.

Hrvati su nam dodelili 12 poena, dok su nam Austrija, Slovenija i Švajcarska dali 5. Od Malte smo osvojili 3 i od Albanije 2 poena. Inače, Teya Dora je, sa druge strane, osvojila 17 poena od strane žirija.

Profimedia
Teya Dora

 

Pobednik, Švajcarac Nemo Metler je osvojio 226 glasova od strane SMS glasača, dok mu je žiri dodelio 365 poena, što je u zbiru 591.

Podsetimo, Metler ima 24 godine i deklariše se kao nebinarna osoba - ni kao muško ni kao žensko. Govorio je i o numeri kojom se predstavio.

Profimedia
Nemo Metler

 

 

- "The Code" govori o putovanju započetom spoznajom da nisam ni muškarac, ni žena. Traženje sebe bio je dug i često težak proces, ali ništa nije bolje od slobode koja je došla spoznajom da sam nebinarna osoba - reklo je Nemo jednom prilikom, i istaklo koliko je značajna mogućnost da peva na sceni u Malmeu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike