Kad poznati slave, to samo „puca": Milici Todorović se ostvarila velika želja, a evo ko je glavni u Popovićevoj kući!

05.05.2024

13:35

0

Uživaju u svim običajima

Kad poznati slave, to samo „puca": Milici Todorović se ostvarila velika želja, a evo ko je glavni u Popovićevoj kući!
Milica Todorović, Mirka Vasiljević, Saša Popović, Dea Đurđević - Copyright ATAImages/Antonio Ahel Pixabay

Pravoslavni vernici, među kojima je i ogroman broj poznatih ličnosti, danas 5. maja proslavljaju Vaskrs. Milica Todorović, Mirka Vasiljević, Dea Đurđević, Suzana Jovanović... Samo su neka od javnosti dobro znanih imena koja su se dobro pripremila za praznovanje u krugu porodice, pa sada uživaju u svim običajima koje ovaj dan sa sobom nosi. 

- Moj Sale i ja se porodično pripremamo za Vaskrs. Tradicija i porodica su za nas svetinja. Najviše volimo kod kuće da obeležimo sve naše praznike. Ja farbam jaja na Veliki petak. Spremamo domaću kuhinju, a svi smo za stolom - počela je za „Kurir" svoju priču Suzana, pa je dodala kako ona, uprkos izvesnim mišljenjima, vodi glavnu reč u njihovom domu. 

„On se ne meša, ali mi pomaže!"

Suzana Jovanović i Saša Popović, ATAImagesAntonio Ahel
 

- Mnogi misle da je Saša glavni, ali ne... U kući sam ja glavna. On je meni prepustio domaćinstvo i zaista se ne meša, samo mi pomaže. Verujte da kod nas u kući nema ni ljutnje. Svi smo dobronamerni, čak i u nadmetanju jajima. Razbije se jaje, uzmemo drugo, dok ne polupamo sve - objasnila je pevačica za pomenute medije, na šta se Popović nadovezao rečima:

- Čekamo Vaskrs, ustanemo i kreće takmičenje. Ko pobedi, dobije nagradu. Glava porodice mora da da nešto onome ko pobedi. Ako glava porodice pobedi, onda pare ostaju u džepu. Obično pobedi ćerka Aleksandra.

Glumica Mirka Vasiljević, sa druge strane, ističe kako praznična čarolija izgleda u njena četiri zida. 

„Mi slavimo u više kuća!"

- Mi i dan-danas sve verske, tradicionalne, srpske i porodične praznike, ali i sve lepe trenutke slavimo u više kuća. Ne samo u primarnom domu gde smo Vujadin, deca i ja već obavezno posetimo i obe strane. S obzirom da pričam sad u svoje ime, uvek mi se podrazumeva da ćemo otići u moju porodičnu kuću, jer sam odrasla u velikoj porodici i jako sam vezana za svoje roditelje i familiju. Moji su i dalje jako prisutni u mom životu, kako na dnevnom nivou, tako i za razne savete, pomoći, dogovore, putovanja... Uvek jedva čekam da se svi okupimo i budemo zajedno, a posebno mi je drago što to vide i uče moja deca - kazala je „Kuriru" odnedavno i voditeljka emisije „Komšiluk", pa dodala kako svaki veliki praznik za njenu porodicu predstavlja ogromnu radost. 

Mirka Vasiljević i Vujadin Savić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Kada dođe, recimo, Božić, oni se obavezno raduju vrtenju pogače i traženju novčića, a kada je Vaskrs obožavaju da traže jaja po raznoraznim mestima gde ih sakrijemo po kući i dvorištu. Imamo i ove neke, da kažem, tinejdžere kojima to više nije igra, ali zato pomažu mlađim naraštajima kojima je sve to uzbuđenje i posebna radost. Svaki praznik koji se dešava u godini me uvek raduje jer je to dan isključivo samo za nas. Dešavalo se dok je Vujadin igrao fudbal i živeo u inostranstvu da ne možemo da budemo zajedno sa porodicom, zato me posebno raduje kada smo na okupu. To su posebni dani u godini kada se sve zajednički radi, i popriča i ćuti, i voli i raduje. Vaskrs kod nas izgleda tako što imamo taj poseban praznični doručak a nakon toga se kucamo jajima, kasnije imamo razne razonode, sakrivanje tih jaja, kasnije i veliki ručak - govori Vasiljevićeva. 

Pevačica Milica Todorović ove godine imala je želju da Vaskrs provede s majkom Jasminom i ona joj se i ispunila. 

„Majka se voli najviše na svetu!"

Milica Todorović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Za Vaskrs uredno farbam jaja, zamislite, znam. Mamu sam odmah pitala: „Hoćeš da budeš sa mnom za praznik ili ideš za Kruševac?" Obradovala me je kada je rekla da je tu, tako da smo zajedno farbale jaja. Obožavam kada je mama sa mnom, jer sada nadoknađujem to vreme koje nisam provela sa njom i tatom. Puno mi je srce kada ona dođe iz Kruševca, ona mi je kao najbolja drugarica. Kada dođe, imam nekog tu da mi skuva nešto, bude mi uvek podrška, pričuva psa, a majka se voli najviše na svetu. Falio mi je period detinjstva jer sam ga preskočila zato što sam se sa četrnaest godina se doselila u Beograd - kazala je „Blicu" pevačica, pa priznala kako je kao mlađa često znala da vara u kucanju jajima; bila je mahom pobednica, naime, jer joj je otac davao drveno jaje za „igru". 

Voditeljka Dea Đurđević, pak, tokom praznika je „žena u kuhinji".

- Obožavam praznike. U tom periodu sam žena u kuhinji. Tad imam više vremena za spremanje hrane. Volim i da napravim porodični ručak i da zamesim, kada je u pitanju božićna česnica, i sada da farbam jaja. To nam je nekako praznični duh u porodici. Praznici asociraju na to da smo svi ušuškani, da se mnogo smejemo, radujemo i družimo. Čini mi se da je to zapravo i svrha života. Da li imao troje ljudi u porodici ili, imaš sreće, pa vas je dvadeset, to nema veze. Bitno je samo da se volimo i da uživamo - kazala je za „Blic" Dea, koja je u porodičnom domu glavna u farbanju jaja dok se njena majka Nena bavi dekoracijom.

Dea Đurđević, ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

- ...I ranije sam bila verujuća, i ranije sam išla u crkvu. Nisam neko ko svake nedelje ide na liturgiju, ali dešava se da nekad tri puta nedeljno odem, nekada jednom nedeljno. Samo zbog mira i da zapalim sveću. Vernica sam i obilazim manastire i zaista volim, molim se i mislim da je to oslobađajuće. Neke stvari shvatiš na nekom duhovnom i drugačijem nivou, kao i samo svoje postojanje na planeti Zemlji - objasnila je potom, pa priznala da još uvek voli da pobeđuje u kucanju jajima. 

Zbog poslovnih obaveza koje sada ima, s druge strane, s izabranikom Mladenom često je na video pozivu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike