„Da nije praznika, teško bismo se okupljali..." Ovako izgleda Uskrs u Breninoj kući: Aleksandru dajemo drveno jaje, mora da bude pobednik!

05.05.2024

11:30

0

Ništa ne prepušta slučaju

„Da nije praznika, teško bismo se okupljali..." Ovako izgleda Uskrs u Breninoj kući: Aleksandru dajemo drveno jaje, mora da bude pobednik!
Lepa Brena i Boba Živojinović - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Lepa Brena posebno uživa u porodičnim okupljanjima za praznike, jer inače zbog poslovnih obaveza često odsustvuje od kuće, pa na velike dane to vreme gleda da nadomesti. 

- Praznici su uvek bili jedno tradicionalno okupljanje porodice i prijatelja. To je nešto što je veoma izraženo u našoj porodici i sva naša deca i prijatelji vole kada se kod nas nešto proslavlja, zato što zaista svi radimo i svi smo na putu. Bez praznika imam utisak da ne bi imali vremena da se okupimo - počela je pevačica za jedne medije, pa je potom progovorila i o farbanju jaja za Vaskrs, te tome koliko to najmlađe raduje. 

„Deca ne vole da gube..."

Lepa Brena, ATAImages/Miloš Tešić
 

- Farbanje jaja je nešto što predstavlja radost i za porodicu i za decu. Mi smo kao deca sakupljali jaja, išli kod prijatelja, tako da je to ostalo kao predivna uspomena, koju smo Boba i ja preneli na našu decu. I naša deca vole da dođu, da farbaju jaja, svako ima neku svoju posebnu priču šta želi. Sećam se da je bilo jedno drveno jaje koje bilo kamuflirano kod nas kući. Deca ne vole kada gube, onaj ko je najmlađi i ko se najviše ljuti u porodici njemu ide drveno jaje i svi se pravimo kao da je on pobednik - objasnila je ona. 

Tu se, međutim, nije i zaustavljala. 

- Kod malog Aleksandra i kod dece kada nam dođu, pošto su nam uvek dolazili prijatelji sa decom. Koje god da je dete najmlađe, to dete je imalo drveno jaje, a sada je, naravno, Aleksandar taj koji je morao da bude pobednik uvek kod nas - kazala je Lepa Brena akonto naslednika Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića, pa potom priznala da dekoraciju sada već i prepušta drugima. 

- Iskreno da kažem, imam žene koje to rade. Jesam voljna sve to da probam, ali svaki put kada smo farbali, uvek na rukama ostanu boje koje se jako teško skidaju, ako nemate rukavice. Ostaju vam boje koje čak ni limunom, ni svim mojim magičnim sredstvima za skidanje fleka i boja, ja ne mogu da skinem. Sa lukovinom, naravno pravimo, to je tradicija kod nas. Skupljamo neke biljčice u dvorištu, koje zalepimo za jaja, uzmemo čarape moje kojih sada ima, a oduvek ih je bilo mnogo. Isečemo ih i motamo, tako ih kuvamo da bi otisak te biljke ostao na jajima. Mi smo oduvek farbali više od 200, 300 komada, to je zaista dosta posla, neko pije kafu, neko rakiju, ja neko vince, zato što je to proces koji traje.

Lepa Brena, ATAImages/A. H.
 

Upitana, potom, da li tad i zapeva, odgovorila je:

- Uglavnom se pušta muzika. Pevam već 100 godina, nisam voljna da još i na takav način zabavljam naše goste i našu decu. Sada kada imate ove pametne telefone, možete da izaberete sve što vam srce želi.

(Blic)

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike