Ćerka Merime Njegomir se borila sa depresijom: Mama je umrla, a ja sam saznala da sam trudna

20.04.2024

23:21

0

Ona ima četvoro dece

Ćerka Merime Njegomir se borila sa depresijom: Mama je umrla, a ja sam saznala da sam trudna
Jelena Njegomir - Copyright Printscreen Youtube/Hype TV

Merima Njegomir preminula je 20. novembra 2021. godine, a njene ćerke, Milica, Ljubica i Jelena, veoma teško su prihvatile taj gubitak.

Ljubica je u nekoliko navrata govorila o bolesti i smrti majke, ali je sada i Jelena ispričala u kojoj situaciji ju je sve zadesilo i kako se s tim bolom borila. 

Inače, Jelena je sertifikovani trener za emocionalnu pismenost, a kaže da je uspela da prevaziđe depresiju kroz rad na sebi.

Antonio Ahel/ATA Images
Merima Njegomir

- Bila sam jako socijalno anksiozna sa 22 godine i depresivna, bilo mi je neprijatno kada hpdam ulicom i sretnem nekoga, imala sam napade stida a nisam znala odakle. Imala sam osećaj da je u meni nešto toliko pogrešno da će to svi videti. Nisam to otkrila na prvim terapijama, godinama sam radila na sebi. Znala sam po nekoliko dana samo ležim i gledam u zid, nisam imala snage da ustanem iz kreveta. Dovelo me je do toga da sam se izveštila , a ovaj poziv mi se prirodno desio, pronašao me je - ispričala je ona u podkastu "Sada i ovde" na Hype TV , a dodala da se paralelno tada bavila i enterijerom koji joj je dobro išao.

Trudnoća i smrt u porodici

- Moje treće dete je, kada smo saznali za maminu bolest, imalo čini mi se šest meseci. Mama je preminula kada je ona imala osam, a ja sam zatrudnela mislim 40 dana od mamine smrti. Tada sam saznala da sam trudna i bilo mi je jako teško jer uz sav bol koji sam imala, događalo se nešto što je radost za kuću ali nisam znala kako da se nosim sa svim emocijama. Podrška porodice je  najvažnija.

Printscreen Youtube/Hype TV
Jelena Njegomir

Jelena je priznala kako se izborila sa mešanim osećanjima.

- Ono što meni najviše u životu pomaže je veza sa nefizičkim, da sam svesna da postoji Bog, nešto što mene čuva, da ne kontrolišem ja sve. Ako sam u trenutku kada sam zatrudnela osećala bol zbog smrti majke, ne mogu i ne treba da je kontrolišem. Te emocije su svakako u tebi, onda bolje da izađu, samo je pitanje da li ćeš ih ispoljiti ili progutati, a to pre može da bude štetno - smatra Njegomir.

Plakala i ljutila se

Pitala se zašto je njena majka dobila tešku bolest, tvrdeći da je sada spokojnija.

- Pitala sam se zašto je mama dobila rak. To je bio za mene veliki test vere u život, velika prekretnica. Ne mogu da kažem da sam dobila odgovor, ali posle ovoliko vremena sam u miru sa tim da je to tako bilo i da je to bila želja sa viših nivoa. Naravno, da sam se pitala i ljutila se i besnela, plakala... Osećaš se nemoćno.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike