„Nisam tad znao ni šta je to!" Ćira se iz Aleksandrovca preselio u Beograd kada je upisao ovaj fakultet!

10.04.2024

19:15

0

Pevač objašnjava i zašto je morao to da uradi

„Nisam tad znao ni šta je to!" Ćira se iz Aleksandrovca preselio u Beograd kada je upisao ovaj fakultet!
Dejan Ćirković Ćira - Copyright Printscreen / Grand Magazin

Govoreći o javnosti manje poznatim detaljima iz svoje prošlosti, pevač i muzičar Dejan Ćirković Ćira objasnio je zašto je kao mladić morao da upiše fakultet, kada je u stvari najviše želeo da svira.

U tom trenutku, inače, on je već imao bend. Zajedno, hteli su da napuste Aleksandrovac i odu za Beograd, međutim, nisu to mogli da učine baš tako lako.

„Nisam znao ni šta je to!"

Dejan Ćirković Ćira, Printscreen Grand Magazin TV Grand
 

- Bilo je jako teško. Došao sam sa sedamnaest godina u Beograd, imao sam rok bend i Žikin brat je svirao sa mnom. Hteli smo da odemo iz Aleksandrovca za Beograd jer su sva dešavanja u Beogradu, ali tada je, sa sedamnaest godina, bilo nepojmljivo da ide dete samo od kuće - počeo je, pa dodao:

- Onda smo mi gledali da upišemo nešto što nema ni u Kruševcu, ni u Kragujevcu, ni u Nišu, neki fakultet koji je samo u Beogradu. Našli smo samo geodeziju, ja nisam znao ni šta je to – objasnio je za „Grand" Ćirković, pa istakao da nikada neće zaboraviti kako su mu prijatelji pomogli u to vreme.

- Onda smo došli u Beograd i hoćeš da sviraš rok muziku, a ne znaš nikog. Ali, imali smo dva naša prijatelja koja su živela tu i bavila se tim poslom. Bili su uticajni, tako da su nam oni pomogli. Kod njih su tada dolazili veliki pevači, „Riblja Čorba", Bajaga, družili se sa njima, pa nas puste kući, a mi sednemo u ćošak i drhtimo – pamti i dan-danas on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike