Sahranjena Slađana Milošević: Njeni najbliži se oprostili u suzama od rok princeze (FOTO/VIDEO)

08.04.2024

14:06 >> 15:38

1

Muzičarka je preminula 26. marta

Sahranjena Slađana Milošević: Njeni najbliži se oprostili u suzama od rok princeze (FOTO/VIDEO)
Sahrana Slađane Milošević - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Slađana Milošević preminula je u 69. godini posle duže bolesti u KBC "Zemun", a danas je na groblju "Lešće" u Beogradu organizovan poslednji pozdrav čuvenoj rok princezi.

Na sahranu je došla nekolicina njenih kolega sa estrade koje je njena smrt neizmerno pogodila, kao i rodbina i prijatelji koji su bili uz nju do poslednjeg trenutka. Slađanina porodica stigla je u kapelu oko 14 sati gde su primali saučešće.

Ispred kovčaga bila je postavljena prava mala kruna, a među prvima je na poslednji ispraćaj stigao pevačicin kolega Dado Topić, s kojim je otpevala čuvenu "Princezu".

Slađanina drugarica održala je kratak i potresan govor od citata njenih pesama, te kroz suze poručila da će muzičarka večno postojati u srcima bližnjih.

24sedam/Nenad Vujanović
Momčilo Bajagić Bajaga

- Znaš, Slađana, lud je ovaj svet, prvo te mrze, a potom te vole. Menja se brzinom svetlosti, baš kao i moda što se menja jer ih nezadovoljstvo neprestano ispunjava. Znaš, Slađana, ljudi su usamljeni, ne pristaju na gubitke jer nema ko da ih uteši.

24sedam/Nenad Vujanović
Porodica Slađane Milošević

Odmah posle nje, govor je odžao i Dado, poručivši da je bila divna drugarica, da ih je vezala balada, te joj uputio poslednje reči: "Bila si jedinstvena i drugačija, srećan sam što sam bio jedan od onih koje si volela". To sve, Topić je tužno govorio dok u pozadini ide njihova numera "Princeza".

- Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje smo jedno drugom poklonili stihove jedne prelepe pesme koja nas je vezala i koja će ostati u srcima svih koji su nas voleli još dugo - rekao je Topić.

 

Na sahrani su se, osim Dada, pojavili Oliver Mandić, Momčilo Bajagić Bajaga, Peđa D Boj i Žika Jelić iz Ju grupe.

Podsetimo, uz Miloševićevu je do poslednjeg dana bio njen drug iz školskih dana, Stevan Stevanović. On je posle njene smrti ispričao da se, usprkos njenoj bolesti, nadao da će ponovo izaći iz bolnice.

-  Slađana je bila tvrdoglava za terapije i lekare. Sama se bila lečila, teško joj se bilo suprotstaviti. Pokušavao sam da je ubedim, pa je zbog toga dolazilo i do rasprave između nas dvoje. Od jesenas sam bukvalno dva puta dnevno dolazio jer joj je bilo loše. Nisam očekivao da će se ovako završiti. I sad sam bio optimista. Ja sam i zvao Hitnu pomoć. Jedva sam je ubedio da mora u bolnicu. Otpratio sam je do intenzivne nege. Tamo me je uhvatila i stegla s obe ruke i vikala: "Upomoć, upomoć!" Nije volela bolnice, jer je imala loše iskustvo. Ali osoblje u Zemunskoj bolnici je bilo izuzetno ljubazno.

24sedam/Nenad Vujanović
Vitomir Tomić - Vita Tarot

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike