Pesma se zvala "Gnezdo Kosovo": Braja otkrio skrivane detalje Breskvičine pesme, nastao je veliki problem?

27.03.2024

19:34

0

Šokantna izjava poznatog tekstopisca

Pesma se zvala "Gnezdo Kosovo": Braja otkrio skrivane detalje Breskvičine pesme, nastao je veliki problem?
Dragan Brajović Braja - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Tek što se malo, čini se, smirila drama koja je nastala kada je Teya Dora pobedila na "PZE24", a ne Anđela Ignjatović Breskvica, sada bi mogla opet da se vrati na staro.

Naime, kako se navodi u domaćim medijima, Dragan Brajović Braja, poznati tekstopisac koji je i podržavao Breskvicu i njenu pesmu "Gnezdo Orlovo", otkrio je da ta numera i nije trebalo tako da se zove.

- Ja uvek stojim iza svega što izgovorim, čak i kad se pokajem zbog nečega. Što se pitanja tiče, stojim iza toga da je nedopustivo u Srbiji reći bilo kome da ne može pesma da se zove "Gnezdo Kosovo" i da pesma se prvenstveno zvala tako i to je bio problem. Autori su bili prinuđeni da to promene. Zašto? - počeo je Braja, pa nastavio:

RTS printscreen
Anđela Ignjatović Breskvica

- Igra reči je kao prestrašna i nije politički korektno. U odnosu na koga? Nekoga ko je ukrao deo teritorije, podhranjen lažnom snagom i utemeljenjem, nekog globalističkog smeća, ja ovo govorim i to su moji stavovi. Ja sam ponosan što sam Srbin i nikada ne bih nikoga uvredio ni neku naciju, versku grupaciju... Nikad! 

Braja priznaje da je možda preterao u reakciji na žiri koji je dao manje poena Breskvici, ali i dalje stoji iza svega što je rekao.

- Vređa me to što ako ne možemo u našoj zemlji biti to što jesmo, pa gde ćemo biti. Nisam ja reagovao na "Ramondu" niti sam se bavio tom pesmom, devojci želim da pobedi, drugi deo na koji sam reagovao je jasan, oni su onemogućili pesmi "Gnezdo orlovo" da pobedi, ne znam kako bih to drugačije nazvao. Pita se pola pola žiri i to je okej. I neka sam ja i ovaj put teoretičar zavere iako je moj stav da ne postoje teorije zavere. Postoje samo zaverenici i tako je i ovde bilo - priča Braja za "Svetski radio" i nastavlja:

ATAImages/Antonio Ahel
Dragan Brajović Braja

- Ja sam grubo reagovao na Sajsi i iza toga stojim, možda sam preterao ali šta je problem? Smatram da je 12/0 pa i Marijinih 12/4 bilo savršeno dovoljno da postane nedostižno, jer se znalo da će "Gnezdo orlovo" po broju glasova publike pobediti. E onda se neko dosetio da Breskvica ne sme da bude druga pa su joj davali manje poene, na žiri mislim. Sve bi bilo okej da je Sajsi dala Teya Dori 12 a Breskvici 8 ili 7.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike