Pesme „Ti za ljubav nisi rođena", „Ostavi mi drugove", „Ona, ona"... umalo da ne budu snimljene! Tekstopisac otkriva hit tajne sa estrade

18.03.2024

21:35

0

Milanko Ćirović objašnjava kako izgleda raditi sa zvezdama s domaće scene

Pesme „Ti za ljubav nisi rođena", „Ostavi mi drugove", „Ona, ona"... umalo da ne budu snimljene! Tekstopisac otkriva hit tajne sa estrade
Jana, Mile Kitić, Marinko Rokvić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Tekstopisac Milanko Ćirović „za pojasom" ima brojne hitove nastale od 2000. godine pa do danas. Iako je odrastao uz rok, odlično se snašao sa stihovima za narodnjake i sa preko 150 izvođača je već sarađivao.

Govoreći o radu s domaćim zvezdama on je istakao da je mahom imao dobra iskustva, niko mu nije ostao dužan i numere koje je napisao dan-danas su hitovi. Međutim, ima pesama koje umalo da i ne ugledaju svetlost dana, jer estradnjacima nisu „legle baš na prvu".

- Eto, Marinko Rokvić nikako nije hteo da snimi pesmu „Ti za ljubav nisi rođena", jer je rekao da udaramo na žene i da pljujemo po njima. Mile Kitić, kada je preslušao album „Plava Ciganko", otišao je kući i žalio se sestri da mu mi nameštamo neku Romkinju. Posle toga, Srđan Em mi je rekao da nikad u životu ne bi pevao tu pesmu, a nije znao da sam ja autor. Kad sam mu kasnije rekao da sam je ja napisao, on je bio zatečen, a posle godinu dana me zvao i rekao da samo s „Plavom Cigankom" može da podigne atmosferu na nastupu - izjavio je za „Kurir" on, pa je nastavio o tome kako Jana, na primer, nije mogla da razume numeru „Ostavi mi drugove":

Jana Todorović, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Saša i Žika nisu prepoznali „Ona, ona" za Darka Filipovića, ali tu niko ništa nije radio iz loše namere. Prosto, ljudi nisu mogli da se toliko brzo naviknu na menjanje stilova.

Upitan između ostalog i da li mu je nekad neki pevač ispričao kakve detalje iz života ne bi se „pesma rodila", odgovorio je potvrdno.

„Da ima ljubavi"

- Aco Pejović mi je došao sa jednom idejom koju sam pretočio u stihove, onda Sanja Đorđević je volela često da mi sugeriše. Rade Lacković mi je pričao o tome da ima neku devojku koja mu dosađuje i opterećuje ga porukama, i onda je tako nastala pesma „Da ima ljubavi". On je bio oduševljen, a nije ni svestan da je to prva pesma u koju je ubačena reč „poruka" kroz stih „ista mi poruka danima stiže" - otkrio je za pomenute medije Ćirović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike