Kitić nije tako lako prihvatio „Plavu ciganku", „Šampanjac"... Pa ni „Kraljicu trotoara"! Ovako ih je na kraju snimio

16.09.2023

19:10

0

Jednu otpevao samo na nagovor supruge Marte Savić

Kitić nije tako lako prihvatio „Plavu ciganku", „Šampanjac"... Pa ni „Kraljicu trotoara"! Ovako ih je na kraju snimio
Mile Kitić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Mile Kitić prisetio se gostujući u jednoj emisiji koliko se samo čudio pošto su mu neki od najvećih hitova koje je snimio bili ponuđeni. Čak i „Kraljica trotoara" nije „tek tako" bila njegova. Šta više, godine je provela kod Steve Simeunovića, a pošto ju je čuo - verovao je da je ona nikako nije za njega. 

- Svoje najveće hitove ja nisam hteo da snimim. Kad mi je Mile Bas davao „Moj sokole" i „Vuk samotnjak", ja sam mu govorio pa Mile, neću je pevati o životinjama ceo život. To su ostali hitovi - počeo je on u emisiji „Divan šou", a onda je nastavio i o ostalima koje su i te kako ostavile traga na njegovu karijeru. 

- „Kraljica trotoara" je stajala osam godina kod Steve Simeunovića. Niko je nije hteo da je snimi. Kad mi je Stevica to odsvirao na gitari i otpevao, ja sam mu rekao da to nije za mene, to je za Balaševića (Đorđa). Moja žena Marta (Savić) je odlučila da ja to ipak snimim. Bilo je to kod Kemiša (Miroljub Aranđelović) u studiju, a Perica Zdravković je radio aranžman. Kemiš mi je rekao da mu je pesma interesantna. Kome god da sam pustio pesmu, imao je sličan utisak. To je malo i pop pesmica i ta pesma je jedna od najprisutnijih u mojoj karijeri - objasnio je pevač, pa otkrio kako je bilo numera zbog kojih je izvesno vreme proveo i u čudu. 

Marta Savić i Mile Kitić, ATAImages/ A.A.
 

- „Plava ciganka"?! Pomislio sam, šta je ovo? Kakva je to pesma? Pokojna Marina Tucaković kad mi je napravila „Šampanjac", „sine, biće pesma", kakva je to pesma? „Kilo gore, kilo dole"?! Kakva je to pesma? Čudile su me sve, ali slušao sam malo i druge ljude. Tako sam ih na kraju snimio i sve su hitovi - kazao je u pomenutom šouu. 

Inače, osvrnuvši se na period „Južnog vetra" kada je pored Sinana Sakića, Dragane Mirković, Kemala Malovčića i Šemse Suljaković činio čuvenu petorku, istakao je kako se sa Šemsom posebno dobro družio - jer je i ona živela u Sarajevu. 

- Sa Šemsom sam se najviše družio jer smo živeli u Sarajevu. Kemal Malovčić je živeo u Beogradu tada, mada je iz Sanskog Mosta, a Sinan iz Loznice - izjavio je, pa dodao kako se pevači onda nisu mnogo pitali za numere koje bi snimali. 

Šemsa Suljaković, ATAImages/ A.A.
 

- Što se tiče pesama u „Južnom vetru", mi tu nismo mnogo birali. Mi smo dobijali devet pesama i ti ulaziš u studio, snimaš i to ti je. Jedino ako ti se baš neka pesma ne sviđa... Sećam se da sam jednom rekao Miletu Basu za jednu pesmu da baš nije za mene. On je onda to dao Luisu, koji je s tom pesmom odlično prošao - pamti i danas on. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike