Veliki prijatelj Šabana Šaulića o druženjima sa pevačem, pa njihovom poslednjem susretu: Uradio sam onda što nikada nisam!

18.03.2024

00:20

0

Dan-danas ne zna zašto...

Veliki prijatelj Šabana Šaulića o druženjima sa pevačem, pa njihovom poslednjem susretu: Uradio sam onda što nikada nisam!
Šaban Šaulić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Dugogodišnji prijatelj sada pokojnog Šabana Šaulića, Milivoje Mića Gavrilović, otkrio je brojne javnosti nepoznate detalje iz života kralja narodne muzike prisećajući se toga kako su im prolazili dani koje su provodili zajedno - kako u poslu, tako i pecanju.

- Upoznali smo se kod pokojnog Buce Jovanovića, još 1976, '77, učio sam tamo harmoniku. Kada sam kansije otvorio riblji restoranu Beogradu, naglo smo počeli da se družimo, intenzivno. Takoreći smo spavali zajedno, nema gde sve nismo išli zajedno. Družili smo se, dovodili smo društvo, odlazili na pecanje - nabrajao je Mića, pa dodao kako su nezaboravne sedeljke bile u pitanju.

„Družili smo se do samog kraja!"

Šaban Šaulić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- On je bio fenomenalan čovek za druženje. Jedan miran, tih čovek. Koliko je čovek veliki? Pa onoliko koliko je mali. I družili smo se do samog kraja – naglasio je onda on, koji je svojevremeno i napisao neke tekstove za Šaulića.

- On je snimio moje dve pesme, „U nadanju živi se i mre" i „Zavičajnu pesmu" – istakao je potom za „Grand" Gavrilović, koji se muzikom nikada nije bavio profesionalno; ipak, dosta je bio „u poslu" i družio se sa ljudima iz muzičkog sveta.  

Šabanu je tako bio ogromna podrška i kao asistent u stvaranju.

- Imam jednu vikendicu u Ritopeku i jednog dana zove me Šaban: „Da li je to kabinet doktora Gavrilovića?“, pita me i kaže mi da se ne pravim lud već da se pakujem i da odem kod njega. Zaključam sja ve to, ostavim i kod njega budem šest, sedam dana. To je trajalo, sedeljke, društvo, pesme... Koliko je on samo pesama napravio tamo u Krčedinu uz moju asistenciju kao slušaoca. Bio je vanredan talenat. Koliko je samo pesama napisao za mnoge legende naše narodne muzike, ali malo ko zna da je to tako. Takav talenat, to se ne rađa više – tvrdi on, nakon čega se osvrnuo na savete koje mu je Šaban davao.

Jedan će mu zauvek ostati urezan u sećanje.

Šaban Šaulić, ATAImages/Antonio Ahel
 

- Rekao mi je ako nisam svoj i ako to nisam ja, onda da se uopšte ne bavim tim poslom. Jer ako ne znaš nešto da radiš ili radiš polovično, nema ništa od toga. Šaban je bio iskren, ali najveća njegova umetnost življenja bila je što nikada nikome nije rekao da ne zna da peva ili nešto da radi. Govorio je „Naučićeš, uradi ovako. Ako ne može tako pokušaj ovako". I nikada nikoga nije kritikovao, jer je znao koliko je bio veliki u nekim momentima, u nekima ipak nije. Jednostavan je bio čovek – objašnjavao je Mića, koji je pevaču mogao da izađe na crtu i kada je pecanje bilo u pitanju, njihova ogromna pasija.

Njihov poslednji susret dogodio se na Božić 2019. Šaulić je preminuo sredinom februara iste godine.

„Nemam objašnjenje za to..."

- Poslednji put sam ga video na Božić te 2019. godine i kada smo se družili i do te noći nikada ga prethodno nisam slikao niti snimao mobilnim telefonom. Te godine sam ga snimao. Zašto je to tako bilo, do danas nemam objašnjenje – zaključio je za pomenute medije ovaj prijatelj legendarnog pevača.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike