Ovo je žena koja je Oliviji Man bukvalno spasila život: Imala sam četiri operacije u poslednjih 10 meseci, ali da nje nije bilo... (FOTO)

17.03.2024

07:45

0

I na sopstveno iznenađenje - samo je dva puta zaplakala zbog svega

Ovo je žena koja je Oliviji Man bukvalno spasila život: Imala sam četiri operacije u poslednjih 10 meseci, ali da nje nije bilo... (FOTO)
Olivija Man - Copyright Profimedia

Olivija Man izmamila je brojne osmehe šaleći se onlajn pred 96. dodelu Oskara kako „nosi haljinu u kojoj samo može da stoji". Nekoliko dana kasnije, pak, zgranula je čitavu javnost rešivši da sa svima istim putem podeli svoju borbu s rakom dojke koja traje od prošle godine

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Oglasivši se na tu temu istakla je kako je u poslednjih 10 meseci imala četiri zahvata, uključujući i dvostruku mastektomiju. Posebno je, međutim, zahvalna doktorki Tais Aliabadi, jer da nje nije bilo - do idućeg mamograma ne bi imala pojma da se bilo šta dešava.

- Iznenađujuće, samo sam dva puta plakala. A ona, ona mi je bukvalno spasila život - naglasila je Olivija, čija je lekarka bila odlučila da bez obzira na tada dobre rezultate ipak proveri ima li ikakve šanse za nastanak karcinoma

Tada, saznala je da ima rak koji izuzetno brzo napreduje i da su obe dojke u problemu. Aliabadijevu, pošto joj nije napuštala stranu kao što se vidi i u snimku iz njene objave koja sledi, zato sada smatra svojim anđelom čuvarom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by o l i v i a (@oliviamunn)

Među klijentima, inače, ova doktorka ima Rijanu, kao i Kloi Kardašijan.

- Ona je obratila pažnju na to koliko imam godina, da li neko u porodici ima rak dojke, to što sam prvo dete rodila posle tridesete... Izračunato je na kraju da postoji 37 odsto šanse da se rak razvije. Otišla sam na magnetnu tada, pa na ultrazvuk, te biopsiju koja je pokazala da imam luminalni B tip raka obe dojke. I to agresivni. Kroz mesec dana otišla sam na dvostruku mastektomiju. Jednog dana osećala sam se sasvim dobro, a onda sam se idućeg probudila u bolničkoj postelji posle operacije koja je trajala 10 sati - objašnjavala je glumica, pa je dodala:

- Srećna sam. Sve je otkriveno u periodu kad sam još imala opcije. I želim to svakoj ženi koja se danas-sutra suoči sa sličnim ili istim problemom. Pitajte svog lekara da li postoji rizik. Moja doktorka kaže da ako je bojka veća od 20 (odsto), da treba ići na mamografski pregled i magnetnu jednom u godinu dana od tridesete. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike