Olivija Man otvoreno o velikoj borbi: Za moje stanje nema leka, nisam imala drugog izbora nego da prihvatim te velike promene

23.02.2021

21:20 >> 20:30

0

Otkako joj je dijagnostikovana fibromialgija, poremećaj za koji se veruje da pojačava bolne senzacije tako što utiče na način na koji mozak obrađuje signa

Olivija Man otvoreno o velikoj borbi: Za moje stanje nema leka, nisam imala drugog izbora nego da prihvatim te velike promene
Copyright Oivija Man Profimedia

Glumica Olivija Man progovorila je otvoreno o svojoj borbi sa fibromialgijom za „People”, te objasnila da su je godinama mučili razni simptomi dok na kraju nije dobila dijagnozu, te preduzela izvesne mere i savete lekara, zarad boljeg stanja. Fibromialgija je, inače, poremećaj za koji je karakterističan široko rasprostranjen mišićno-skeletni bol, praćen zamorom, lošim snom i memorijom, kao i promenama raspoloženja.

Pročitajte još:

Prvi simptomi uglavnom počinju posle neke fizičke traume, infekcije, operacije ili psihološkog stresa. Nekad se, pak, javljaju bez jasnog uzroka i vremenom, a žene češće muči nego muškarce i obično između 30. i 50. godine života.

– Nisam znala šta se dešava. Godinama sam imala različite simptome koje nisam mogla da definišem – pričala je Olivija o bolesti za koju nema leka, već se zarad boljeg stanja pacijentu skreće pažnja da živi manje stresno i bez psihičke napetosti.

Vebanje, masaže i akupunktura umeju da ublaže tegobe, kao i kognitivno bihejvioralna terapija – sve u zavisnosti od simptoma koji se manifestuju.

– Iz ishrane sam izbacila gluten, mlečne proizvode i šećer. Morala sam da izbacim mnogo stvari koje sam navikla svakodnevno da konzumiram i koje sam stvarno volela. Nisam imala izbora, osećala sam se baš loše. Morala sam da lekara i u potpunosti promenim dijetu – istakla je Olivija.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike