Teya Dora nije prva Srbiju podsetila na ramondu: Poznato ko je to uradio pre deset godina

04.03.2024

08:41

0

Govorila je tada o važnom projektu u svojoj karijeri

Teya Dora nije prva Srbiju podsetila na ramondu: Poznato ko je to uradio pre deset godina
Teya Dora - Copyright ATAImages/ A.A.

Teodora Pavlovska, poznatija kao Teya Dora predstavljaće Srbiju na velikom takmičenju "Pesma Evrovizije" u Malmeu sa pesmom "Ramonda", a simbol ovog cveta u industriji zabave se spominjao i ranije.

Tačnije, Verica Rakoćević je 2013. godine nazvala jednu svoju modnu reviju "Ramonda serbica", inspirisana cvetom koji je motiv na amblemu za Dan primirja u Prvom svetskom ratu.

Modna kreatorka tada istakla koliko je dobila inspiraciju da modna kolekcija ponese baš ovo ime.

- Ramonda serbica je cvet koji nikada ne umire, rađa se, bere, miruje i uvenuo ponovo oživi sa par kapi vode i on je odlična metafora za moj život i rad. Posle nepovoljnog perioda krajem prošle godine, na pitanje mog druga Dejana kako sam, odgovorila sam da nikada nisam bila bolje. "Ti si Ramonda serbica" kazao je Dejan a ja u trenutku dobila inspiraciju za kolekciju - izjavila je tada Rakočevićeva.

Fedis ATA Images/Milan Maričić/Facebook/Verica Rakočević
Verica Rakočević

 

Podsetimo, Teya Dora je pratiocima na društvenim mrežama nedavno i objasnila kako je nastala pesma "Ramonda", koja je izazvala mnoštvo komentara u javnosti.

Pevačica je pobedila zahvaljujući glasovima publike, ali i stručnog žirija, na čelu sa Marijom Šerifovićem, koja joj je dala 12 poena. S obzirom na to da je Pavlovska nastupala u finalu pod rednim brojem četiri, isto kao i Marija Šerifović na tadašnjoj "Beoviziji".

Antonio Ahel/ATA Images
Teya Dora

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike