Džordži večeras nastupa na "Pesmi za Evroviziju '24", a optužili ga da mu je pesma plagijat! Ukrao ju je od Nataše Bekvalac?

29.02.2024

19:55

0

Skandal pred samo takmičenje

Džordži večeras nastupa na "Pesmi za Evroviziju '24", a optužili ga da mu je pesma plagijat! Ukrao ju je od Nataše Bekvalac?
Džordži - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Đorđe Ćulafić Džordži večeras će se predstaviti publici u drugom polufinalu "Pesme za Evroviziju '24" pesmom "Luna park". 

Međutim, kako ništa ne može da prođe bez skandala, tako je i Džordži optužen da je njegova pesma plagijat i da veoma podseća na numeru "Nikotin" Nataše Bekvalac.

ATAImages/ Antonio Ahel
Džordži

- Jedan tviteraš je napisao da sluša tvoju pesmu “Luna park” i da čuje: “O, zašto ti nisam ja cigareta bez filtera” - pitao je voditelj emisije “Pokreni se” Đorđa.

- Postoji jedan momenat tog kruga. Lično znam dve-tri pesme u kojima se ponavlja slična melodijska fraza, ali to zakonski ne obuhvata plagijat. Desilo se. Mi ono što čujemo moramo i da izbacimo. To se nekad desi na ovakav način - tada je priznao Ćulafić.

ATAImages/ Antonio Ahel
Džordži

Zanimljivo je da Džordži nikada nije razmišljao o Evroviziji i nikada mu nije bilo ni na kraj pameti da učestvuje na ovom festivalu. On se čak nije ni prijavio, već je to učinio njegov drug, koji ga je pre godinu dana zamolio da mu otpeva demo verziju jedne pesme. On je to učinio, a njegov drugar ga je prijavio i pesma i on su ušli u uži izbor.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike