Izraelska evrovizijska pesma pod lupom! Pominju napad Hamasa? Ovo je sporni deo teksta koji će ih možda koštati odlaska u Malme!

24.02.2024

10:25

0

Mnogima je zapao za oko, pa se iznova podigla ogromna prašina

Izraelska evrovizijska pesma pod lupom! Pominju napad Hamasa? Ovo je sporni deo teksta koji će ih možda koštati odlaska u Malme!
Eden Golan - Copyright Printscreen Keshet 12

Organizatori „Evrovizije", koja će se ove godine odvijati od 7. do 11. maja u Malmeu, stavili su pesmu Izraela pod ozbiljnu lupu zbog tvrdnji da se u njoj spominje napad Hamasa iz 7. oktobra.

Tamošnja predstavnica Eden Golan uredno se sprema za izlazak na scenu sa numerom „October rain", međutim, pošto su reči iste navodno isplivale, taj njen potez i te kako je doveden u pitanje.

Sporni tekst

Demonstracije u Švedskoj - traži se isključenje Izraela iz šoua, Profimedia
 

„Nema više vazduha", „sve su to bila dobra deca" kažu da se spominje u pesmi, kao i reč „cveće", ističe „Israel Hayom", što je vojna šifra za poginule, prenosi „Guardian". Kako Evropska radiodfuzna unija (EBU) takmičenje opisuje kao događaj koji nema nikakve veze s politikom, svi oni koji prekrše ovo pravilo mogu biti diskvalifikovani iz istog.

Zbog tvrdnji da ova pesma upravo to i čini, ponovo se podigla ogromna prašina.

Ipak, u jeku i peticija da Izrael bude isključen iz šoua i zbog nerada generalno, EBU se protekle nedelje oglasio i istakao da je provera izvršena, te da pomenuta zemlja možda da učestvuje u takmičenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike