Vendi Vilijams boluje od nove bolesti! Bližnji moraju pažljivo da razgovaraju sa njom

22.02.2024

18:15

0

Slično oboljenje ima i Brus Vilis

Vendi Vilijams boluje od nove bolesti! Bližnji moraju pažljivo da razgovaraju sa njom
Vendi Vilijams - Copyright Profimedia

Američka voditeljka i književnica Vendi Vilijams prolazi kroz težak period, budući da joj je dijagnostifikovana nova bolest.

Reč je o frontotemporalnoj demenciji i primarnoj progresivnoj afaziji, a sličnu bolest ima i glumac Brus Vilis.

Tim voditeljke izdao je saopštenje za javnost, u kojem su rekli kako je Vendi prošla neophodne testove pre nego što se došlo do dijagnoze.

Svetski mediji bruje i o dokumentarcu "Gde je Vendi Vilijams?", koji će uskoro ugledati svetlost dana, a isti opisuje borbu Vilijamsove sa zloupotrebom alkohola i mentalnim zdravljem poslednjih godina.

Profimedia
Vendi Vilijams

 

Voditeljki je bolest otkrivena još 2023. godine, navodi se u saopštenju. 

Ova dijagnoza predstavlja veliki izazov za Vendi Vilijams, ali i za njenu porodicu i prijatelje, koji su suočeni sa teškim odlukama i promenama u načinu komunikacije i posete voljenoj osobi. Navodno mogu da razgovaraju sa njom samo telefonom ako ona odluči da ih prvo pozove.

Takođe, Vendi boluje i od limfedema- progresivno oticanje medjućelijskog tkiva, određenog dela tela, najviše jednog ili više ekstremiteta.

Profimedia
Vendi Vilijams

 

Voditeljku je zadesila i Grejvsova bolest, a u pitanju oje autoimuni poremećaj metabolizma do kojeg dolazi zbog preterane aktivnosti štitne žlezde ili preteranog izlučivanja hormona štitne žlezde. Koža joj je naborana zbog ove bolesti, a na društvenim mrežama su se jednom prilikom pojavile gnusne uvrede na njen račun.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike