Srpske influenserke nekad i sad: Ostavljale su svoje poslove da bi postale popularne na mrežama, a vidi se i da su radile na sebi!

13.02.2024

08:20

0

Njihove savete slepo prate brojni pratioci na socijalnim platformama

Srpske influenserke nekad i sad: Ostavljale su svoje poslove da bi postale popularne na mrežama, a vidi se i da su radile na sebi!
Srpske influenserke - Copyright ATAImages/Antonio Ahel Pixabay

Godinama unazad ni pevačice ni glumice ni sportistikinje nisu toliko uticajne na mlade naraštaje, već su tu ulogu preuzele influenserke. 

One imaju brojne pratioce na svim socijalnim platformama, njihovi saveti se shvataju za ozbiljno, a malo je onih koji znaju kako su baš te dame, koje danas plivaju u luksuzu i sređene su tip-top, nekada izgledale.

Tamara Kalinić

Tamara važi za najpoznatiju srpsku influenserku u svetu. Pošto je završila farmaciju, rešila je da se baci u influens vode, a u tome joj je dosta pomoglo i što je karijeru stvarala u inostranstvu, tačnije u Londonu. 

Ima preko 1,7 miliona pratilaca, na milione pregleda na Jutjubu, a reklama joj ne manjka. Nakon pljačke njenog stana u Parizu, preselila se u Italiju, gde i sada živi sa verenikom. Prvi video na Jutjubu, barem onaj koji je vidljiv, objavila je pre 12 godina, a tada nimalo nije izgledala kao danas.

Dunja Jovanić

Dunja je neko ko je želeo da se ostvari kao pevačica, ali kada joj to nije prošlo za rukom, čak iako je učestvovala u muzičkim takmičenjima, rešila je da se upusti u influenserske vode. 

Snimala je razne tutorijale, zabavljala sve sa svojom baka Mirom, vlogovala sa putovanja, a onda napravila i svoj brend, kojim se i danas bavi. 

Važi za jednu od popularnijih u Srbiji, pa se često pojavljuje i na gradskim događajima, a mnogi je znaju i kao drugaricu Sare Jo.

Barbi Afrika

Barbara, kako joj je pravo ime, najmlađa je od onih koje ćemo danas pomenuti, ali njen uticaj je možda i veći od njihovog. Karijeru je napravila na TikToku, gde je prati 3,7 miliona ljudi, a ima ukupno preko 111 miliona lajkova na videima. 

Voli da pokazuje sve što radi, bavi se i pevanjem, pa je objavila i nekoliko pesama, a sebe naziva "prvom srpskom tiktokerkom". 

Očekivano, proširila se na sve mreže, pa i na Jutjubu.

Ena Luna

Ena Čubrilo je uspela da za nekoliko godina može sebi da priušti da ostavi svoj redovan posao i bavi se samo društvenim mrežama i to joj dobro ide. Napravila je bazu pratilaca koji je slušaju, a sve se proširilo kada je postala majka, pa je na svoju stranu pridobila i žene koje su slušale njene savete o deci.

Nedavno je osnovala svoj brend naočara, a iako joj je Jutjub bio primaran, sada je više posvećena Instagramu, gde je prati 188 hiljada ljudi.

Družila se sa Dunjom Jovanić, ali je to prijateljstvo prekinuto, što je izazvalo pravu dramu, a i ona je, kao i njena nekadašnja drugarica, često viđena na gradskim događajima u srpskoj prestonici, na koje rado dolazi iz Novog Sada, gde inače živi.

Zorannah

Zoranu nema ko ne zna, a nazivaju je i prvom srpskom influenserkom. Nakon nekoliko knjiga, svojih parfema i linije kozmetike, uspešnih reklama, Zorana sada više uživa u ljubavi sa holandskim fudbalerom nego u bilo čemu drugom.

Za one koji je vole i dalje izbacuje videe na Jutjub, veoma je aktivna na Instagramu, te je tako i dalje ima, ali kako živi u inostranstvu, više je ne možemo videti u izlascima ili na raznim događajima. 

Ni ona, kao ni njene ranije pomenute koleginice, nije izgledala kao danas, a nije ni skrivala da je na sebi radila brojne estetske korekcije. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike