"Čačkalicama sam oslikavao svoje psihičko stanje"! Nemanja Nikolić o učešću u rijalitijima i ZG: Niko nije znao šta su morali da rade

11.02.2024

21:34

0

Otkrio je detalje koji nisu bili poznati javnosti

"Čačkalicama sam oslikavao svoje psihičko stanje"! Nemanja Nikolić o učešću u rijalitijima i ZG: Niko nije znao šta su morali da rade
Nemanja Nikolić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Nemanja Nikolić bio je jedan od čuvene šestorke iz prve postave "Zvezda Granda" koji su, zasigurno, bili i najpopularniji. 

On je sada ispričao od koga je nasledio svoj talenat i kako je tekao njegov put ka poznatom muzičkom takmičenju i najavio povratak na muzičku scenu pesmom koju je snimio sa Aleksandrom Sofronijevićem, "Stari kesten".

- Majka lepo peva, ali je domaćica, a otac je slikar, on se bavi likovnom umetnošću. Ja sam do svoje 14. godine mislio da ću biti slikar, slikao sam i pravio izložbe u svojoj okolini. Kad sam bio četvrti razred, naslikao sam neki pejzaž i druga slika je bio papagaj. Blizu škole je bio jedan lokal u kome smo kupovali pljeskavice i žuti i crni sok i onda je vlasnik tog lokala kupio te dve slike i dao mi šest meseci besplatno da jedem pljeskavicu i uzimam crni ili žuti sok - ispričao je Nemanja, a onda se osvrnuo na ono što se desilo u takmičenju:

ATAImages/ Antonio Ahel
Nemanja Nikolić

- U finalu se našlo nas šestoro, trebalo je samo pobednik da dobije auto i album, a ostali ništa. Međutim, Saša Popović već pre finala odluči da svi pobeđujemo i svi dobijemo albume. Posle smo dobili turneju, danas smo ovde, sutra u Las Vegas, pa Florida… Pevali smo u ‘Navy Pier-u’ to je jedan specijalan objekat u Čikagu. Ima jedna anegdota, došli mi tamo, a Žika Jakšić kaže: ‘Kad bi ovi znali iz kakvog smo mi potoka došli’. Pre nas je tamo pevala Selin Dion, a pre nje Prins.

Život se promenio

Nemanja ističe da niko od njih nije ni bio svestan koliko su im se životi tada promenili.

- Mislim da nismo, tek sada razmišljam gde sam sve bio i pevao. Skoro da ne postoji mesto gde nismo bili. Trebalo je da idemo u Rusiju, ali nismo, u Kinu nema potrebe da idemo, ali smo obišli sve ostalo - rekao je on, a onda se osvrnuo i na zaradu:

ATAImages/Antonio Ahel
Nemanja Nikolić

- Dosta smo zarađivali, ali nismo imali gde da potrošimo, non-stop smo putovali i radili. Ja sam imao maniju sa cipelama, imao sam 300 pari cipela. Sećam se nekih „boss-ovih“ dubokih patika na aerodromu u Frankfurtu, koštale su 700 franaka, a ja sam te večeri zaradio 400, nisam imao dovoljno, to je bila 2005. godina. Pozajmim 300 franaka i kupim ih, i moj otac ih dan-danas ih nosi kad ide u lov.

Fanovi su ih obožavali

Pevač je otkrio i kakvu su naredbu imali od produkcije kada su fanovi u pitanju i šta su sve morali da rade, ali i kakve je poklone od njih dobijao.

- Bilo je svega, prodali smo pet "Domova sindikata" (sadašnja MTS dvorana), sećam se da sam dobio muške tange. Imao sam jednu sobu koja je bila puna lutaka i slika. Svako od nas je imao svoju poštu, morali smo da podižemo poštu i odgovaramo na pisma fanova i da šaljem svoje autograme. Čelnici ‘Granda’ rekli su nam da je to obavezno. Morali smo da se slikamo sa gostima posle nastupa, to je takođe bilo pod obavezno. Nije bilo ono da pobegneš ili da nećeš, morao si. Sve je bilo drugačije, prošlo je 20 godina ali drugačije je i u svetu i ovde. Ljudi su bili drugačiji - kaže Nemanja u emisiji "Ispovest", koji se oprobao i u rijalitiju, što danas ne bi uradio:

Amir Hamzagic/ATAImages
Nemanja Nikolić

- Prvi rijaliti je bio pevački i to je okej, a ovaj drugi, ne znam, ušao sam na mesec dana da pevam, ali sam ostao šest meseci. Ja sam dosta pozitivnog izvukao iz tog rijalitija. Dobio sam novu publiku, crtao sam po ceo dan. Crtao sam čačkalicom i svaki dan sam na papiru oslikavao svoje psihičko stanje. Bilo je tu anđeo bez glave, reka, gola ženska dela bez glave i tako. Psihijatar je bio tamo i pitao me je šta to znači, ja mu kažem da sam se tako osećao. Sada ne bih ušao nikada. Posle toga sam zdravstveno otišao u onu stvar, imao sam infarkt - ispričao je Nikolić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike