„Mali, ako voliš da piješ...": Nemanja Nikolić otkrio koji savet mu je dao legendarni Cune Gojković

17.12.2023

09:58

0

Pevač je ljubitelj domaćih proizvoda

„Mali, ako voliš da piješ...": Nemanja Nikolić otkrio koji savet mu je dao legendarni Cune Gojković
Nemanja Nikolić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Pevač Nemanja Nikolić proslavio se u prvoj sezoni "Zvezda Granda", a tada je naučio lekciju za ceo život. Reč je o prehladi, koju je prevazišao zahvaljujući prirodnim proizvodima.

- Bio sam tri meseca prehlađen i kao da su bile neke mutacije virusa. Udaralo je samo na onaj deo tela koji je najaktivniji, a kod nas pevača to je grlo – otkrio je Nemanja, pa dodao:

- Samo su potrebni prirodni preparati, prirodna rakija, prirodna šljiva. I to može da bude lek, ali samo u umerenim količinama. Ali gušlija masta da se mažu grudi, pa se preko toga zalepe novine, to izvlači sve iz pluća, a ima i da se kupi. Takođe bih preporučio i komove rakije da se stavljaju u čarape i da se dečici izvlači temperatura. A poželjno je piti i čaj od lukovine i šerbet od zagorelog mleka. A obavezno je i da se jedu sremuš ili beli luk, kao i slanina. I čvarci. Sad je hladno vreme, sada to deluje, ima tih prirodnih lekova.

Amir Hamzagic/ATAImages
 

Jednom mu je prehlada toliko dugo trajala, da se čak uplašio da će morati na operaciju.

- Bojao sam se da ću završiti na operaciji glasnih žica jer mi je ta jedna prehlada predugo trajala. Dešavalo se da dugo radimo, ali kada mi se prehlada vukla tri meseca ozbiljno sam se uplašio. Mislio sam da su mi stradale glasne žice, da nije nešto još gore. Ali hvala Bogu, sve je prošlo. Odležao sam, malo odmarao i prošlo je – rekao je Nemanja.

Kako kaže, najveća greška bila je što se samo malo zaleči, pa posle par dana ponovo nastupa, te je stalno bio promukao. 

ATAImages/Antonio Ahel
 

Nije tajna ni da pevači tokom nastupa vole da popiju koju više, a Nemanja i danas pamti savet koji mu je dao legendarni Predrag Cune Gojković. 

- Kada sam krenuo da pevam 2004. godine na jednom snimanju mi priđe Cune Gojković i kaže mi: „Mali, ako voliš da piješ, uvek pij belo vino.“ Rekao sam mu da nisam baš ljubitelj vina, a on mi je potom pojasnio: „uzmeš i kvasiš usta pomalo, čašu, dve da raspodeliš za celu noć“. Belo vino inače širi glasne žice za razliku od crvenog, ali mi se tešimo da alkohol i žestina pomažu pri pevanju. To je velika zabluda, alkohol je jedan od najvećih neprijatelja za glasne žice, kao i nikotinski dim. A u kombinaciji mislim da ne postoji ništa gore – ispričao je Nemanja za Grand.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike