Ema Stoun profesijom pobedila anksioznost: Glumica na terapije ide od osme godine, a ovo je bio uzrok

02.02.2024

00:30

0

Anskioznost joj je bila korisna za razumevanje likova

Ema Stoun profesijom pobedila anksioznost: Glumica na terapije ide od osme godine,  a ovo je bio uzrok
Copyright Profimedia

Glumica Ema Stoun u nedavnom intervjuu govorila je o anksioznosti sa kojom se borila od detinjstva, a sve teži odlazak u školu ubrzao je odluku da krene na terapije.

- Počela sam da idem na terapije, mislim oko 8 godine, jer mi je postalo zaista teško da napuštam kuću da bih išla u školu. Nekako sam živela u strahu od tih napada panike.

Prvi napad panike imala je sa samo sedam godina, a misli da su uzroci najčešće bili razdvajanje od majke.

Profimedia
 

- Teško je da sa, 7 ili 8 godina, budeš u stanju da urazumiš sebe i ubediš sebe da sed ove stvari ne dešavaju... Bilo je veoma teško ubediti sebe u suprotno.

Međutim, sve se promenilo kada je napunila 11 godina i uplovila u glumačke vode. Emi je ovaj posao pomogao da nauči da se fokusira na trenutak bez razmišljanja o tome šta se dogodilo ranije ili šta će se dogoditi kasnije.

- Rekla sam mnogim mlađim ljudima koji se bore sa anksioznošću, da na to gledam kao neku supermoć. Samo zato što se u našoj glavi možda događaju "smešne" stvari, a naš odgovor na borbu ili bekstvo je možda neuspešniji u poređenju sa drugim ljudima, to ne znači da je to pogrešno. To ga ne čini lošim - rekla je za NPR, pa dodala:

Profimedia
 

- Anksioznost je poput raketnog goriva jer ne možete, a da ne ustanete iz kreveta i radite stvari, radite stvari, radite stvari jer svu ovu energiju imate u sebi. I to je zaista poklon.

Inače, Ema je ranije već govorila o svojim mentalnim problemima, te istakla da joj anksioznost pomaže da bolje razume svoje likove.

- Verujem da je tu mnogo empatije kada ste se mnogo mučili iznutra. Postoji tendencija da želite da razumete šta ljudi oko vas rade ili šta se dešava sa njima, što je odlično za likove.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike