Ema Stoun o kritikama eksplicitnih scena seksa u filmu "Jadna stvorenja": Nisam osoba koja želi da bude gola sve vreme

18.01.2024

16:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Neke od njih su bile previše neobične čak i za današnji Holivud

Ema Stoun o kritikama eksplicitnih scena seksa u filmu "Jadna stvorenja": Nisam osoba koja želi da bude gola sve vreme
Copyright Profimedia

Glumica Ema Stoun odgovorila je na kritike eksplicitnih scena seksa u filmu „Jadna stvorenja“. Ona je za BBC rekla da je seks ključni deo priče lika koji tumači u filmu.

Profimedia
 

Adaptacija priče škotskog pisca Alasdira Greja prati lik Bele Bekster (Stoun), preminule žene, koja je oživela pošto joj je presađen mozak nerođenog deteta. Glavna junakinja ima pozitivan, prema nekim mišljenjima i feministički odnos prema seksu. Bela u jednom trenutku shvata da od aktivnosti koju voli može i da profitira, okrećući se prostituciji kako bi finansirala školovanje.

- Seks ima važnu ulogu u priči, jer je on jedan od načina na koji Bela uči da razume svoje telo, kao i požudu koju ono izaziva kod drugih - istakla je glumica. 

Profimedia
 

Ili da se izbaci stid ili da se ti delovi iseku

Iako je film naišao na sjajne kritike, a glumica tokom poslednjih dana nagrađena prestižnim nagradama, „uverljive“ i obilne scene seksa za neke gledaoce i kritičare su bile previše. Prema nekim ocenama, čak neobične za današnji Holivud.

Glavna glumica je odgovorila da je odluka da se ovakve scene snime došla kao plod mnogih diskusija tokom rada na filmu.

- Dobar deo toga je urađen da bi bili iskreni u vezi Belinog iskustva. Seks je očigledno veliki deo njenog iskustva i rasta, kao što je, mislim, kod većine ljudi - rekla je Stoun i dodala da su polni odnosi samo jedna aspekt lika koji tumači. Otkrivanje hrane, filozofije, putovanja i plesa su drugi aspekt.

Promo/FAF
 

- Jedna od stvari o kojoj smo razgovarali od početka i koja je veoma važna je da je Bela potpuno oslobođena srama u vezi sopstvenog tela. Ona ne zna da se stidi tih stvari, ili da prikriva stvari ili da ne uroni potpuno u iskustvo kada do njega dođe - navela je glumica i istakla da su pred njima bila dva izbora - ili da se iz svega izbaci stid ili da se ti delovi iseku zato što naše društvo funkcioniše na određeni način.

- Nisam osoba koja želi da bude gola sve vreme, ali sam neko ko želi da oda počast liku što je više moguće - otkrila je Stoun.

Promo/FAF
 

Prostitucija kao iskustvo učenja

Na pitanje reditelju Jorgosu Lantimosu da li je bio zabrinut oko toga što prostituciju predstavlja kao „oslobađajuće iskustvo učenja“, umesto kao „realnost eksploatacije žena“, on je odgovorio da nije, ističući da iza načina na koji je predstavio prostituciju postoji sled kroz putovanje glavne junakinje.

Profimedia
 

- Ne vidim kako to možete da povežete sa prostitucijom kroz istoriju ili danas. Priča je veoma jasna u vezi s tim - rekao je reditelj, prenosi BBC.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike