Ostavke na Javnom servisu zbog Evrovizije! Skandal neviđenih razmera, umešan i Savet za korupciju, ispituju se nepravilnosti

01.02.2024

13:53

0

Sve se desilo da bi se osiguralo nepristrasno ispitivanje činjenica

Ostavke na Javnom servisu zbog Evrovizije! Skandal neviđenih razmera, umešan i Savet za korupciju, ispituju se nepravilnosti
Evrovizija - Copyright Profimedia

Šou program "Pesma Evrovizije" održaće se u maju ove godine u Švedskoj, a u jednoj zemlji izbio je skandal zbog izbora predstavnika.

Vanja Vardjan, glavni i odgovorni urednik zabavnog programa Javnog servisa Slovenije podneo je ostavku, a kao razlog za ostavu su navodne nepravilnosti u izboru slovenačke pesme za Pesmu Evrovizije, kojim se bavi i KPK.

Direktorka Televizije Slovenije (TV SLO) Ksenija Horvat već je prihvatila ostavku, objavila je Radiotelevizija Slovenije.

Profimedia
Ilustracija

- On je dao ostavku kako bi osigurao nepristrasno ispitivanje činjenica u realizaciji projekta Pesme Evrovizije i iz brige za dobrobit RTV SLO, Pesme Evrovizije i izabranog izvođača, navodi se u saopštenju.

RTV SLO navodi da tokom dosadašnjeg uviđaja nisu uočeni znakovi koruptivnih radnji.

Međutim, nastavlja se procesuiranje kako bi se identifikovale moguće nepravilnosti. Na javnoj radio-televiziji ističu i da je snimak slovenačke predstavnice Rejven do sada dostigao skoro pola miliona pregleda. TV Slovenija će u maju direktno prenositi tri evrovizijske manifestacije. Navode o sumnji na nepravilnosti u realizaciji projekta Pesme Evrovizije već razmatra Komisija za sprečavanje korupcije (KPK).

Instagram printscreen/EvrovizijaCom
Vanja Varđan

RTV Slovenija je na decembarskoj konferenciji za novinare otkrila da je Rejven izabrana za ovogodišnju pesmu Evrovizije. Pevačica je izabrana između više od stotinu prijavljenih.

Na sličan način je grupa Joker Out izabrana za nastup na Evroviziji prošle godine. Pre toga, na manifestaciji RTV Slovenija Ema obavljen je izbor slovenačke kompozicije za Pesmu Evrovizije, gde je predstavnik izabran telefonskim glasanjem publike i glasovima stručnog žirija.

Poslednja, Ema, bila je 2022. godine, kada je grupa LPS izabrana za nastup na Evroviziji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike