Ako Breskvica pobedi na "Pesmi za Evroviziju", ide u Malme! RTS se oglasio nakon sramnih napada na pesmu "Gnezdo orlovo"

31.01.2024

14:37

0

Saopštili su svoj stav

Ako Breskvica pobedi na "Pesmi za Evroviziju", ide u Malme! RTS se oglasio nakon sramnih napada na pesmu "Gnezdo orlovo"
Anđela Ignjatović Breskvica - Copyright ATAImages/David Matana Micović

Anđela Ignjatović Breskvica i pesma "Gnezdo orlovo" našla se na sramnom udaru Albanaca, koji su napali pevačicu, tvrdeći da ona „poziva na čišćenje njihovog naroda s Kosova, kako bi Srbi dobili potpunu kontrolu nad teritorijom".

Mnogi su dali svoje mišljenje na ovu temu, a sada se oglasio i RTS, organizator "Pesme za Evroviziju '24", na kojoj se bira srpski predstavnik za "Evroviziju", a gde će se takmičiti i Breskvica. 

ATAImages/M. M.
Anđela Ignjatović Breskvica

- Kompozicija koja 2. marta pobedi na festivalu 'Pesma za Evroviziju' predstavljaće Srbiju na Pesmi Evrovizije u Malmeu u maju ove godine - saopštili su iz Javnog servisa.

Ovime su jasno stavili do znanja da podržavaju sve takmičare koji su se prijavili i prošli u takmičenje, te da nema priče o tome da bi pesma mogla biti diskvalifikovana zbog ničim izazvanih prozivki Albanaca i svih koji su pljuvali ovu numeru. 

Podsetimo, Breskvica se o svemu što se pričalo nije oglašavala, ali jeste jedan od autora pesme - Miloš Stojković Heni.

- Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme - rekao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike