Danica Crnogorčević podržala Breskvicu: To je za mene vrhunac naše tradicije u smislu modernizma

30.01.2024

22:00

0

Još jedan kolega dobio je brojne pohvale

Danica Crnogorčević podržala Breskvicu: To je za mene vrhunac naše tradicije u smislu modernizma
Danica Crnogorčević - Copyright ATAImages/ A.A.

Već danima se komentariše pesma Anđele Ignjatović Breskvice "Gnezdo orlovo" sa kojom će se takmičiti na ovogodišnjoj "Pesmi za Evroviziju" i boriti se da predstavlja Srbiju na Evrosongu u Malmeu. 

Međutim, pesma od strane jednog dela publike, pretežno albanske nacionalnosti, naišla na negativne komentare, koji su se odnosili na to da ona "poziva na čišćenje njihovog naroda s Kosova, kako bi Srbi dobili potpunu kontrolu nad teritorijom".

ATA Images/A.A.
 

S druge strane, ima i onih koji pevačici pružaju potpunu podršku, a među njima je i Danica Crnogorčević čiji se umetnički rad bazira na tradicionalnim vrednostima.

Očekivano, pevačici se dopada motiv ove pesme, a pohvalila je i još jednog kolegu. 

ATAImages/ A.A.
 

- Jako je lepa pesma, mnogo mi je drago što je Anđela Ignjatović odlučila da se predstavi sa pesmom koja ima normalne reči, koje nisu vulgarne, koje su normalne u smislu da se istakne jedna tradicionalnost. I ranije smo naravno imali pesme koje su imale motive, tradicije, što je jako lepo, a to Željko Joksimović sa pesmom "Lane moje", to je za mene vrhunac naše tradicije u smislu modernizma, modernističkog tog pogleda na muziku. A naravno tu je sad Anđela Ignjatović sa tom pesmom gde je zaista mnogo mladih sluša, voli, poštuje i eto drago mi je što je odabrala taj stil baš da se predstavlja i nadam se da će pobediti - rekla je Danica. 

Podsetimo, pevačica je prvi od svoja dva koncerta u Beogradu posvetila deci ubijenoj u masakru u školi "Vladislav Ribnikar" u maju prošle godine.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike