Oglasio se jedan od autora pesme "Gnezdo orlovo" i objasnio o čemu Breskvica peva: "Ne razmišljamo o promeni teksta"

30.01.2024

23:05

0

Loši komentari ih ne dotiču

Oglasio se jedan od autora pesme "Gnezdo orlovo" i objasnio o čemu Breskvica peva: "Ne razmišljamo o promeni teksta"
Anđela Ignjatović Breskvica - Copyright ATA Images/A.A.

Anđela Ignjatović Breskvica objavila je pesmu "Gnezdo orlovo" sa kojom će se takmičiti na "Pesmi za Evroviziju" i za sada važi za jednog od glavnih favorita. 

Međutim, tekst pesme je na društvenim mrežama pokrenuo lavinu komentara, najviše od strane korisnika albanske nacionalnosti, optuživši je da „poziva na čišćenje njihovog naroda s Kosova, kako bi Srbi dobili potpunu kontrolu nad teritorijom".

ATAImages/M. M.
 

Iako pevačica nije želela da se oglašava nakon ovog skandala, sada se oglasio reper Miloš Stojković Heni, inače jedan od autora sporne numere. On je objasnio na šta su Breskvica, Relja Torino i on ponosni, kao i kako reaguju na negativne komentare. 

- Relja je pisao tekst, ali ono što ja mogu da vam kažem jeste da je pesma odlična. Predstavlja naš narod. Ima klasičnu srpsku melodiju u sebi. Dobili smo mnogo podrške, kako smo i očekivali, a načuli smo da ima i negativnih komentara po Tviteru. Ne sviđa mi se što se na taj način priča o tome - rekao je Heni za “Kurir”, pa dodao:

- Nismo se čuli, ali svi smo lagani. Prvi smo na svim društvenim mrežama i ti negativni komentari nas ne dodiruju previše.

ATAImages/ Antonio Ahel
Heni

Ni u jednom trenutku nisu razmišljali o političkoj konotaciji teksta, te ne nameravaju da ga menjaju. 

- Mi smo napisali pesmu koja je drugačija i za koju smo mislili da će ljudima da se svidi. Za nju se sad vezuje neka politika o kojoj mi nismo ni razmišljali. Tako da nismo razmišljali ni o menjanju pesme - rekao je Heni.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike