"On ne treba da komentariše nečiji status, to je neprimereno": Hrvatski ministar pravde osudio predsednika Vrhovnog suda zbog Severine

25.01.2024

16:11

0

Smatra da nije trebalo da daje takve izjave

"On ne treba da komentariše nečiji status, to je neprimereno": Hrvatski ministar pravde osudio predsednika Vrhovnog suda zbog Severine
Severina Vučković - Copyright ATA Images/Miloš Rafailović

Nakon otvorenog pisma Severine Vučković upućenog Vrhovnom sudu, oglasio se i predsednik istog, Radovan Dobronić, što je podiglo veliku prašinu. 

Sada je njegovu izjavu komentarisao i hrvatski ministar pravde Ivan Malenica, koji nije želeo da priča o presudi po kojoj je Severina izgubila starateljstvo nad sinom kojeg je dobila sa biznismenom Milanom Popovićem.

Instagram screenshot / severina
Severina Vučković

- Izjave predsednika Vrhovnog suda neprihvatljive su i neprimerene. Osoba na toj poziciji ne bi na takav način trebalo da komentariše ničiji status niti ulogu u sudskom postupku. Naravno, imamo činjenicu da taj postupak traje predugo, čini mi se već devet godina - izjavio je on, prenosi Večernji list, pa dodao:

Printscreen/Youtube/jutarnji list
Ivan Malenica, hrvatski ministar pravde

- Sve aktivnosti koje mi kao ministarstvo preduzimamo idemo za tim da se ti postupci skrate. Međutim, u svakom je postupku sudija koji odgovara za postupak koji vodi - prokomentarisao je.

A.A./ATAImages
Severina Vučković

Podsetimo, predsednik Vrhovnog suda Hrvatske Radovan Dobronić izjavio je, između ostalog, da Severina "nije mala i nemoćna ženica", te da je "verovatno najmoćnija žena u Hrvatskoj".

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike