„Imala je četiri i po godine i bilo je tragično!" Ivana Stamenković Sindi teška srca o gubitku starateljstva nad ćerkom

10.04.2023

18:25

0

Ne krije i koliko se plašila kakve će čitava situacija posledice ostaviti na njenu mezimicu

„Imala je četiri i po godine i bilo je tragično!" Ivana Stamenković Sindi teška srca o gubitku starateljstva nad ćerkom
Ivana Stamenković Sindi - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Ivana Stamenković Sindi jedna je od žena koje su izgubile starateljstvo nad svojim detetom posle razvoda. Na estradi, bivša modelsica bila je i jedna od prvih koju je ovako nešto snašlo, a njena borba i dan-danas traje, iako je zadovoljna odnosom koji je uspela da održi sa svojom mezimicom Petrom.

Govoreći na tu temu u jednoj emisiji, sve vreme joj je stajala knedla u grlu jer je, kako kaže, u pitanju velika patnja koju razumeju samo majke u istoj situaciji u kojoj se i ona nalazi.

- To je jednostavno situacija koju ne možete da prevaziđete, ne možete da se odreknete svog deteta i niko ne može da vas uteši u tom momentu. To su zaista teške stvari koje mogu da razumeju samo žene kojima se to desi, niko drugi - počela je Sindi u emisiji „Bez filtera sa Sarom Miom", pa nastavila o tome kako je devojčica bila izuzetno vezana za nju, te da se bojala kako će sve podneti i da li će se drama odraziti na njeno zdravlje.

„Tragično..."

- Meni je oduzeto starateljstvo nad detetom kada je ćerka imala četiri i po godine i to je bio težak period u mom životu. Sada je iza mene, jer je Petra velika devojčica koja ima trinaest godina. Nas dve imamo fenomenalan odnos, ali u tom trenutku odvojiti majku od deteta je zaista bilo tragično. To je ružan deo mog života koga više ne želim ni da se sećam - naglasila je pevačica, čija bitka za starateljstvo i dalje traje.

Ipak, prema sopstvenom priznanju, najgore je prošlo.

 

 

- Ja sam se u to vreme najviše plašila da to sve ne ostavi neke psihičke posledice na dete, jer je ona bila baš vezana za mene. Zato sam joj u to vreme govorila da mama ima mnogo posla i da zbog toga mora da bude više kod oca. Ona to nije prihvatala sa osmehom i sa lakoćom, ali smo nekako pregurale... - pamti Stamenkovićeva, jedna od prvih poznatih žena koje su se susrele s ovakvom dramom.

„Sreća pa sam mogla često da je viđam"

- Žao mi je što je u poslednje vreme to postala normalna stvar, mada sam ja bila jedna od prvih na javnoj sceni kojoj se to desilo. Tuga me uhvati kada razmišljam o tome. Mnoge majke uopšte nemaju mogućnost da vide decu, pa dođe do otuđenja deteta od majke, a to je tragično. Ja sam imala tu sreću da sam je redovno viđala i da smo bile povezane, baš sam joj bila posvećena, tako da do toga nije došlo. Na žalost postoje ti tragični slučajevi kada, oni žele da otuđe majku od deteta - govorila je Ivana u pomenutoj emisiji.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike