Detalji o Severininom starateljstvu nad detetom: I nova odluka suda joj uskraćuje vreme sa sinom

30.08.2021

13:59 >> 14:01

0

Autor: Marija Mitić

Mali Aleksandar od sada će pola meseca provoditi kod tate, a pola kod mame

Detalji o Severininom starateljstvu nad detetom: I nova odluka suda joj uskraćuje vreme sa sinom
Copyright Severina Vučković, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Severina Vučković obradovala je javnost kada je na jednom od svojih poslednjih koncerata saopštila da joj se “dete vratilo kući”. Činilo se da je pevačica nakon nekoliko godina borbe sa bivšim suprugom, biznismenom Milanom Popovićem, konačno dobila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, a sada je otkriveno o čemu je zapravo reč.

Pročitajte još:

Severina, Printscreen Instagram/ Severina

Naime, kako piše Jutarnji.hr, splitski Opštinski sud navodno je doneo odluku da će sin pevačice i biznismena Milana, Aleksandar, od sada pola meseca provoditi kod tate, a pola kod mame, kao i da će imati prebivalište na majčinoj adresi što je velika novina s obzirom da se Severina godinama borila za starateljstvo nad sinom.

Podsetimo, pevačica je pre dve godine, tačnije 28. novembra 2019. izgubila starateljstvo, koje je pripalo njenom nevenčanom suprugu Milanu Popoviću, a takođe je morala da plaća i novčanu mesečnu nadoknadu bivšem suprugu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Severina (@severina)

Iako je praksa da maloletna deca u slučaju razvoda pripadnu majci, izuzetak su slučajevi kada majka prepusti starateljstvo ocu ili zbog lečenja, izdržavanja zatvorske kazne ili nekih drugih razloga zbog kog nije u mogućnosti da brine o detetu. Međutim, kod Severine je situacija bila posve drugačija.

Printscreen Youtube/Regionalna TV Banat Vršac

U presudi koju je doneo sud pisalo je da je ona navodno nepodobna da bude staratelj, a kao dokaz priloženo je mišljenje Centra za socijalni rad. Kako su dalje pisali mediji, njoj je zamereno što je odbila saradnju sa institucijama.

Severina i Milan Popović, Printscreen Youtube/Deana Đukić

Poslednje ročište pre donošenja ove odluke održano je na splitskom Opštinskom sudu 5. jula ove godine, kada su u ovu ustanovu odvojeno stigli Severina i Milan Popović, koji nakon ročišta nisu davali izjave.

“Odluka je završena, nikakvi dokazi se više neće provoditi. Zaključili su ročište i raspravu i odluka će uslediti u jednom vremenskom periodu“, izjavio je tada Severinin advokat Mate Matić.

Pročitajte još:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike