HRT kažnjen sa 13.270 evra zbog reklamiranja čarapa Lepe Brene!

05.01.2024

11:41

0

Pevačica je rekla kako joj niko nije izričito zabranio pominjanje svoje modne kolekcije

HRT kažnjen sa 13.270 evra zbog reklamiranja čarapa Lepe Brene!
Lepa Brena - Copyright Printscreen/HRT

Veće za elektronske medije (VEM) nakon istraživanja, izreklo je prekršajni nalog Hrvatskoj Radio Televiziji od 13.270 evra osobi koja je odgovorna za prikriveno oglašavanje Lepe Brene u emisiji "Kod nas doma".

Pevačica je tada nekoliko minuta reklamirala svoj brend koji proizvodi čarape i intimni veš, a u medijima je kritikovana i voditeljka Iva Šulentić, koja je u tome nije sprečila.

ATAImages/ Antonio Ahel
Lepa Brena

 

HRT se ubrzo oglasio tvrdeći kako je Brena bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora.

Istakli su kako je scenario gostovanja sadržao sledeće teme: pretpraznično vreme, kako ga ona provodi s porodicom, a trebalo je da bude više pitanja o pevačicinoj karijeri, koncertima i uspomenama na Zagreb. Takođe, jedna od tema je trebalo da bude i to što je njena snaja  Aleksandra Prijović rasprodala pet koncerata u Areni Zagreb, mestu gde će i Brena imati koncerte tokom 2024. godine. Ovom prilikom, izdato je i zvanično saopštenje.

- No, uprkos tome, gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi preduzetnički projekat. Niko uključen u stvaranje ove popularne poslepodnevne zabavne emisije nije imao nameru da se bavi reklamiranjem navedenih proizvoda - piše u saopštenju, prenosi Index.hr.

ATAImages/ Antonio Ahel
Lepa Brena

 

S druge strane, naknadno se za domaće medije o nastupu na Hrvatskoj radio-televiziji oglasila i Lepa Brena.

- Nisam imala nameru namerno da kršim prava na reklamu. Niko mi to nije izričito zabranio. Mogli su da me prekinu u bilo kom trenutku i ne bih se uvredila. Imali smo sto drugih tema za razgovor - rekla je pevačica, koja je u drugom intervjuu za 24sedam navela kako, kada krene da priča o čarapama, priča kao navijena.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike