Aca Sofronijević 23 sata pevao na slavi Šabana Šaulića: Kada su završili nisu otišli kućama, nego u kafanu

27.12.2023

19:27

0

Druženje sa Šabanom i danas pamti

Aca Sofronijević 23 sata pevao na slavi Šabana Šaulića: Kada su završili nisu otišli kućama, nego u kafanu
Aleksandar Aca Sofronijević - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Aca Sofronijević važi za jednog od najuspešnijih mladih harmonikaša u zemlji, a imao je priliku i da sarađuje sa brojnim kolegama, kao i da mnogima svojom muzikom upriliči bitne datume. 

- E moj druže. Slava kod Šabana Šaulića! Prva slava koju sam svirao. Počeli smo u 19h, a kolege sam pustio kući ujutru u pola 11. A ja sam svirao do pola 5. Onda smo posle išli on njegov kum Kole i ja na ručak - večeru u Sinđelić u 6 i došao sam kući u 9. Znači brada mi je porasla.

Ipak, sa setom se priseća druženja sa Šabanom Šaulićem, te ističe da je posebno zadovoljstvo bilo biti u njegovom okruženju. 

ATAImages/Antonio Ahel
 

- To je uživanja kada si bio u društvu sa njim. Još ti on peva. To su sve ljudi koji znaju i vole da uživaju. Kad on uzme mikrofon oko 6, 7 ujutru to je zaista posebno.

I pevač Dejan Tejovac prisetio se dočeka jedne srpske Nove godine kada je radio sa Šabanom. 

- Sećam se kad je bio jedan doček srpske Nove godine. On se pojavio uveče, došao je oko 10 sati. Do 12 on je bio u nekom čošku u nekom separeu. Kad je došlo 12 on mene zove do stola i tu počinje druženje koje traje do 7 ujutru. U 4 ujutru gazda lokala je morao da zaključa, jer se saznalo da je tu Šaban i svi su hteli da dođu. Tad je najbolje pevao. Opustio se, malo je popio i pevao ono što on najviše voli da peva. On tad uživa najviše. To je magija - rekli su za Kurir

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike